Prijepolje priprema međuopštinske sportske igre

Finiš priprema grada domaćina za jubilarne međuopštinske sportske igre, koje će se održati od 3. do 7. jula. Do početka 50. MOSI, izvođači radova ponedeljkom podnose „raport“

 srb-sportske-igre_620x0

Neuobičajeno za ovdašnje prilike, oskudicu i besparicu, grad na ušću Mileševke u Lim je veliko gradilište. Radovima, vrednim 1,4 miliona evra, putari saniraju četiri ulice, započeto je umivanje sportskih terena, a uskoro će startovati i radovi u dve dvorane – sve povodom 50. međuopštinskih omladinskih sportskih igara, koje se u Prijepolju održavaju od 3. do 7. jula.

Zato je u Organizacionom odboru jubilarnih MOSI proglašen najveći stepen mobilizacije. Jer, do „Igara tromeđe“ – koje će, kako najavljuju domaćini, okupiti više od 2.000 sportista iz 33 grada Srbije, Crne Gore i BiH – ostalo je šest sedmica, pa čelnici komisija i radnih tela, svakog ponedeljka, podnose „raporte“…

– Želimo da 50. MOSI budu najbolje organizovane do sada, onako kako dolikuje smotri mladosti i svojevrsnim mostovima prijateljstva, što najveća manifestacija amaterskog sporta na Balkanu svakako jeste – ističe Emir Hašimbegović, predsednik Opštine i Organizacionog odbora, podsećajući da su Igre ovde i započele, 1954, kao tromeč sa Novom Varoši i Pribojem, a Prijepolje je sedam puta bilo domaćin.

 

LOGISTIKAPORED ugostiteljskih objekata i konaka manastira Mileševa, takmičari će biti smešteni u privatnim sobama, ali i školama – pri čemu će Vojska Srbije pomoći sa oko hiljadu kreveta.

 

U pripremama za ovu manifestaciju, Prijepoljcima su dragocenu podršku pružili poznati sportisti i sportski radnici iz ovog kraja – poput Divca, Đerića, Peruničića, Boričića – tri ministarstva Vlade Srbije izdvojila su milion evra, a 400.000 evra obezbeđeno iz opštinske kase.

Najveća vrednost MOSI je što su iza njih ostajali „umiveni“ gradovi i novi tereni. Tako će se i ovde, po rečima Emira Hašimbegovića, uz uređenje Gradskog stadiona i pomoćnog fudbalskog terena, urediti borilišta kraj Lima, dvorana Gimnazije dobiće novi pod, a značajni radovi obaviće se i u sali OŠ „Sveti Sava“.

NOVI ATLETSKI CENTAR– ATLETSKA staza na Gradskom stadionu dobiće tartan podlogu, pa će Prijepolje biti među pet gradova u Srbiji sa svim uslovima za pripreme atletskih klubova i reprezentacije – kaže predsednik Hašimbegović, napominjući da će, pored stručne pomoći oko organizacije takmičenja, Atletski savez Srbije Prijepolju donirati rekvizite i opremu čija ukupna vrednost premašuje 25.000 evra.

Izvor: Novosti RS

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.