Prijepolje uputilo Vladi Srbije zahtev za pomoć

PRIJEPOLjE – Prijepoljsko Opštinsko veće uputilo je Vladi Srbije zahtev za finansijsku pomoć koja bi se koristila za održavanje puteva i infrastrukture, jer su u prethodnom periodu potrošena gotvovo sva sredstva za te namene, rekao je danas Tanjugu predsednik te opštine Emir Hašimbegović.

On je naglasio da su velike snežne padavine u proteklom periodu stvorile brojne probleme Prijepoljcima.

„Te teškoće se najviše odnose na prekid snabdevanja električnom energijom zbog čega smo bili primorani da sopstvenim sredstvima i mehanizacijom pomognemo ekipama Elektrodistriucije na terenu kako bi se stabilizovalo napajanje“, naveo je Hašimbegović podsetivši da je to obaveza republike, ali da bi zbog procedura trajalo duže, i kako je ocenio „situacija je bila teška i kritična i nije bilo vremena za čekanje“.

„Sredstva su potrošena, takođe, za čišćenje lokalnih i nekategorisanih puteva, nismo proglasili vanrednu situaciju već smo se trudili da što više uradimo. Imajući u vidu da je tek početak godine, a na toj poziciji skoro da nema novca primorani smo da tražimo pomoć od vlade shodno njenim mogućnostima“, rekao je predsednik prijepoljske opštine.

On je precizirao da je opština Prijepolje za pomenute namene opredelila 6,3 miliona dinara od kojih je u 2015. šest miliona utrošeno za čišćenje snega koje su zadesilo ovo područje.

„Za redovno održavanje u budžetu je ostalo još svega oko 400 hiljada dinara. Kako smo jedna od najnerazvijenijih opština u Srbiji nismo u mogućnosti da obezbedimo dodatna sredstva u ovu svrhu“, zaključio je Hašimbegović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.