Prijepolje vidi šansu u seoskom turizmu

Prijepolje/Zlatibor – Korona virus zatvorio je hotele, a turistička sezona i dalje je neizvesna. Većina hotela na Zlatiboru počeće da radi u periodu od 25. maja do 1. juna, iako je pred turističkim radnicima još uvek mnogo nepoznanica kako će sve funkcionisati. U skladu sa preporukama epidemiologa mnogi će godišnji odmor provesti u Srbiji.

Foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Mnogo je destinacija u Srbiji koje su nepravedno zapostavljene ili se turisti na njima kratko zadržavaju. I Prijepolje je jedna od tački na tranzitu prema moru, Makedoniji ili Turskoj,  kroz koju turisti samo prolaze, iako ovaj kraj ima mnogo toga da ponudi. Turistički radnici akcenat su stavili na sve popularniji seoski turizam.

„Mi imamo više od 200 kategorisanih ležaja u seoskom području od Jabuke, Kamene gore preko Sopotnice do Miloševog dola. Oni imaju dobre uslove i veoma su povoljni“, rekao je Nebojša Svičević, direktor TO Prijepolje.

Direktor TO Prijepolje, Nebojša Svičević, foto: A.Rovčanin

Jedan broj vaučera, koje daje Ministarstvo turizma, biće iskorišćen upravo u selima oko Prijepolja. U TO veruju da svi gosti koji ovde dođu, pod okriljem Belog anđela, na jednom mestu mogu da nauče mnogo o istoriji na ovim prostorima.

„Od Nemanjića manastir Mileševa i manastiri iz tog doba, Osmanlijsko carstvo i džamije iz tog perioda i imamo katoličku crkvu koja je iz doba Austrougarske. Kuriozitet je da je u Prijepolju sa desne strane Lima vladala Osmanska imperija, a sa leve Austrougarska“, dodaje Svičević.

Inače ove godine podeljeno je 160.000 vaučera koji mogu biti iskorišćeni u 1500 hotela i ugostiteljskih objekata, a među njima su i oni u zapadnoj Srbiji.

PP Media

The post Prijepolje vidi šansu u seoskom turizmu appeared first on PPmedia.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.