Пријепољски средњошколци на Мартовском филмском фестивалу

Аутори и ауторке девет кратких видео клипова, који су настали као резултат радионица за снимање и монтажу, а које су организовали Форум жена Пријепоља и ТВ Форум, учествоваће у краткој студијској посети Београду, како би даље истражили теме медијске писмености, слободе изражавања и креативног филма.

У својим клиповима ђаци су из свог угла обрадили теме попут дискриминације, поштовања људских права, интеркултуралности, превенције говора мржње и насиља, активизма  младих…Видео клипови су произведени у оквиру пројекта Разноликост у фокусу младих, у ком је учествовало двадесет ученика и ученица Пријепољске гимназије, Економско –трговинске и Техничке школе, а на путовање у Београд иде 12 ђака, са две професорице и директорком ТВ Форум.

Поред присуства филмским пројекцијама у оквиру фестивала, ђаци ће се сусрести и са представницима одсека за медије при Мисији ОЕБС у Србији и посетити медијско представништво у Београду.

Такође, планиран је и обилазак културно-историјских знаменитости главног града. Ђаци из Пријепоља ће се три дана, од петка 29. до недеље 31. марта, дружити са вршњацима из Новог Пазара, у организацији Мисије ОЕБС-а у Србији, уз подршку Британске амбасаде у Београду, који покривају све трошкове.

Forum Info

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.