Privrednici iz Turske obišli prijepoljska preduzeća

Desetočlana delegacija udruženja industrijalaca iz turskog regiona Kodžaeli završila je danas trodnevnu posetu opštini Prijepolje.

Posle obilaska industrijske zone i više preduzeća za koje su izrazili interes, potencijalni investitori su razgovarali i s predstavnicima lokalne vlasti o mogućnostima ulaganja u oporavak posrnule prijepoljske privrede.

406_2_Prijepolje,-panorama

„Obavestili smo potencijalne investitore o slobodnim proizvodnim kapacitetima i strateškim prednostima koje Srbija ima kada su u pitanju investiranja iz ekonomski razvijenih zemalja, kakva je Turska“, rekao je predsednik opštine Emir Hašimbegović.

Dodao je da je dogovorena stalna komunikacija privrednika iz Kodžaelije i Prijepolja, a očekuje se i nekoliko konkretnih ponuda za saradnju.

Turski investitori su obišli industrijsku zonu, Hemijsku industriju Elan, FAP-ov pogon za proizvodnju specijalnih nadgradnji, kao i nekoliko privatnih preduzeća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.