Prvi Etno sajam zdrave hrane održan u Prijepolju

Nova Varoš/Priboj/Prijepolje – Etno sajam zdrave hrane po prvi put održan je u Prjepolju na kom je učestvovalo 15 izlagača iz ove, ali i iz susednih opština Nove Varoši i Priboja.

Na prvi sajam došle komšije i komšije iz susednih opština

“Želimo da sačuvamo duh naše tradicije, festival je u etno stilu, a proizvodi su onakvi kako su ih spremale naše majke i bake, na prirodan i zdrav način. Ovo je prvi festival i zadovoljni smo odzivom, ali ipak očekujemo da ova manifestacija zaživi i postane tradicionalna, jer to je najvažnije”, rekao je Ljubiša Babić, organizator festivala i predsdednik Udruženja građana “Sedobro”.

Ljubiša Babić, organizator festivala i predsednik UG “Sedobro”

Na tezgama je bila šarenolika ponuda, a pored prezentacije proizvoda festival je bio i prodajnog karaktera, što je izlagačima bio dodatan motiv da se pojave.

“Najbolje su prošli suvi vrat i slaninica. To se njaviše tražilo. Drago mi je da Prijepolje konačno ima i svoj festival zdrave hrane, mi smo se rado odazvali na ovaj prvi, ali ćemo biti i na svakom sledećem, jer ovo je odličan način da se prikažu naši proizvodi”, rekla je Tijana Spajić ispred firme “Trle i Spaja” koja se bavi proizvodnjom suhomesnatih proizvoda.

Tijana Spajić: Festival odličan način da se prezentuju proizvodi

Prijepoljka Bojana Milošević iz Seljašnice već godinu dana pravi ukrasne predmete od papira i odlučila je da svoje proizvode prikaže na ovom festivalu.

Ručni radovi Bojane Milanović

“Znanje sam stekla preko interneta, oprobala se i ovo je postao dodatni način zarade. Hobi sam pretvorila u posao. Nadam se da će ovaj festial zaživeti u Prijepolju, jer to nam je nedostajalo”, kaže Bojana.

GZS i PP Media

The post Prvi Etno sajam zdrave hrane održan u Prijepolju appeared first on PPmedia.

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Prethodni Privedeno više radnika Poreske uprave u Prijepolju

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.