Радна акција на путу за Избичањ и Џурово: кад неће власт, морају мештани

Ка пријепољским селима Џурово и Избичањ, који су од града удаљени око 10-ак километара не може се другим путем осим овим преко Љупче. Због веома лошег стања пута, мештани ова два села су се организовали и за два дана раскресали шибље, очистили и проширили пут и покрпили рупе у дужини од око два километра.

У селу имамо 15 болесних, пре неки дан смо човека одвели у болницу. Ја имам жену шлогирану и већ 12 година непокретну. Ми се боримо за овај пут, а једино можемо ладом нивом и теретним колима – каже Радоје Пузовић.

Према речима члана Савета МЗ Џурово Витомира Пузовић, ниједан динар нико није дао у последњих седам осам година за ову месну заједницу.

Јуче је било 40 људи, машине…Сви ми живимо горе, немамо друго село ни државу. Пуна су им уста села и пољопривреде – објашњава Пузовић.
Према речима Рада Веруовића у овим селима има око 60 активних домаћинстава, што младих што старих,.

За три овогодишње радне акције мештани су сами обезбедили око пет хиљада евра, од чега им је за санацију пута, од првог тунела ка Бистрици  до Љупче, неопходно око хиљаду евра. Помоћ су тражили и од локалне самоуправе, али без успеха.

Витомир Пузовић каже да је за последњих годину дана 20 пута ишао у општину, а на питање „Шта су Вам рекли“? каже: Обећање лудом радовање. Радуј се, надај се, а нада задња умире.

Представници локалне власти се хвале кад ураде пут. Чиме се хвалите кад је то ваш посао? -пита се Веруовић и закључује да се функционише по принципу колико гласова, толико и метара асфалта.Радоје Пузовић каже да је однос и прошле и ове власти жалостан.

Ми смо приморани да сами радимо. Ако хоће нек нам помогну, ми смо дигли руке као и до сад – закључује. 

Препуштени сами себи да решавају проблеме у свом селу и навикли на радне акције.

Овај прилог би требало да погледа неко из Општинског већа које је задужено за инфраструктуру коме поручујем да нам дају само пет-шест камиона насипа, а ми ћемо све урадити – закључује Веруовић.

Вредним и сналажљивим мештанима Џурова и Избичња највише смета, како кажу, неравномерна расподела општинског буџета и фаворизовање појединих месних заједница и села. Незадовољни су нацртом буџета за наредну годину, у коме нема планираних  средстава за пут који води ка њиховим селима.

The post Радна акција на путу за Избичањ и Џурово: кад неће власт, морају мештани appeared first on ForumInfo.rs.

Izvor: Forum Info Prijepolje
Forum Info Prijepolje

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.