Radosav Vasiljević: Zlatar će ponovo biti najtraženija turistička destinacija

Nova Varoš – Epidemija koju je izazvao virus korona nanela je težak udarac svim turističkim centrima, a za opštinu Nova Varoš gubici su izuzetno veliki jer je turizam bio pored poljoprivrede jedan od najznačajnijih stubova razvoja, kazao je za Glas zapadne Srbije predsdnik opštine Radosav Vasiljević.

Ne tako davno na Zlataru je bilo kao u košnici, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Ipak, prvi čovek opštine veruje da će se gubici brzo nadoknaditi jer je upravo planina Zlatar, sa netaknutom prirodom, domaćom hranom i izuzetno dobrim klimatskim uslovima pogodna za rehabilitaciju i jačanje organizma koje će svima biti neophodno posle dugotrajne izolacije.

On je istakao da će jačanje turizma dodatno pospešiti i vaučeri koje je Vlada Srbije opredelila za sve one koji će leto provesti na nekoj od domaćih turističkih destinacija.

“Sigurni smo da će i ova pošast koja nije zaobišla ni našu opštinu uskoro proći, a mi ćemo otvoriti vrata naših objekata za sve one koji žele da se u ovoj lepoti odmore i prikupe snagu za dane koji su pred nama, a koji će verujem, biti obeleženi nastavkom započetih projekata u infrastrukturi i privredi”, mišljenja je Vasiljević.

Što se tiče epidemiološke situacije u opštini Nova Varoš, Vasiljević kaže da je stabilna i da je od osam potvrđenih slučajeva jedna osoba izlečena, dok je jedno lice na žalost izgubilo bitku sa virusom.

“Upravo sam dobio informaciju da je jednom našem sugrađaninu potvrđeno da je inficiran. U pitanju je policajac koji se oseća dobro i sprema se za odlazak u privremenu bolnicu u Banji Кoviljači”.

Prema njegovim rečima ostali sugrađani koji su takođe bili pozitivni su u dobrom stanju i očekuje se njihov potpuni oporavak.

GZS i PP Media

The post Radosav Vasiljević: Zlatar će ponovo biti najtraženija turistička destinacija appeared first on PPmedia.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.