Pozovite nas

Rasim Ljajić je kriminalac – e

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Štampaj
Facebook
Email
WhatsApp
Rasim Ljajić je kriminalac – e

U ekskluzivno jezivom intervjuu za Sandžak TV koji prenosi i novopazarski portal Sandžak press, Ismet Ramović, jedan od aktera otmice deteta iz porodice Starčanin, izneo je nekoliko veoma teških optužbi na račun ministra Rasima Ljajića, za koje je lični svjedok u periodu od 2000. do 2006. godine. On je kazao da je Ljajić naručivao ubistva i otmice, kao da je kontrolisao i distribuciju droge

On je optužio Ljajića da ga je podsticao, nagovarao, i predložio mu otmicu, a zauzvrat bi mu, na unapred dogovorenoj robiji od pet godina, svakog meseca isplaćivao po 3000 evra i slao pakete u zatvor.

Otmice kao sredstvo za jačanje političkog uticaja

Također je rekao da je Rasim Ljajić vrh organiziranog kriminala u Sandžaku sa veoma jakim vezama u Beogradu i širom Srbije, dodavši da je on i glavni organizator trgovine drogom. Ramović je rekao da je Ljajić pomenutom otmicom htio da učvrsti svoj položaj kod pazarskih biznismena i da se nakon nje predstavi kao njihov zaštitnik koji će preko svojih ljudi na položajima zaštiti njihove porodice i biznis kojim se bave. A ujedno se, kako Ramović veli, imalo za cilj oprati prljavi novac od prodaje droge.

U jednom razgovoru kad je Rasim Ljajić, a ja sam bio član stranke SDP, obilazio istaknute članove od bajrama, rekao mi je da razgovaramo nešto, rekavši: “Dobro, ti živiš, ali ti si inteligentan čovjek i nije tu tvoj domet, ti možeš da napraviš mnogo više”. I tako u nekom neobaveznom razgovoru predložio mi je da učinim nešto za njega, pitao sam ga šta, on je rekao “nešto što će da uzburka javnost i što će da ojača moju poziciju”. Onda mi je predložio da insceniramo otmicu tog malog Starčanina, izjavio je Ismet Ramović.

Ljajić finansijski zbrinjava svoje tajne agente

On je rekao da mu je ministar Ljajić u zatvor slao novac preko Predraga Peđe Stojanovića bivšeg dekana Pravnog fakulteta u Kragujevcu, poznatog po aferi „Indeks,“ kao i preko izvjesne Marije Tošić iz Trstenika i Veroljuba Brade Anđelkovića iz Kruševca.

“Neka se provjeri koliko sam eura donio iz niškog zatvora, primio, potpisao, nek se provjeri moja kupovna moć u kantinu ja sam bukvalno bacao pare, neka se provjeri, odakle mi te pare?! Neka se provjeri kako sam bio uhapšen, bez žute banke, ruke na leđa, banku žutu imao nisam. Ko mi je slao pare: Marija Tošić iz Trstenika, Veroljub Brada Anđelković iz Kruševca i Predrag Peđa Stojanović iz Kragujevca”, kazao je Ramović.

Pokušaj atentata na Ugljanina i pokušaj otmice njegovog sina

Ramović je optužio Ljajića da je spremao atentat na Sulejmana Ugljanina u periodu kada je ovaj bio gradonačelnik Novog Pazara. Ubistvo je trebao da izvrši izvjesni Miljenko Sokoč iz Han Pijeska, bivši major u vojsci Republike Srpske. On je po riječima Ramovića, na insistiranje Ljajića nekoliko dana boravio u Novom Pazaru i pratio kretanje Ugljanina kojeg su tada danonoćno čuvali i vodili od kuće do gradske uprave.

Navodni atentat je trebao biti izvršen sa bedema u centru grada. Ramović veli da ne zna zašto se od atentata odustalo, dodajući da je postojavao i plan B, o otmici Ugljaninovog maloljetnog sina koji je tada išao u školu “28. novembar”. Bilo je dogovoreno sa čuvarem Ugljaninovog djeteta da dobije udarac pištoljem u glavu kako bi se opravdao zbog otmice, veli Ramović. Međutim i od toga se odustalo iz njemu nepoznatih razloga.

“Podsjetit ću te gospodine Rasime na našeg zajedničkog prijatelja Miljenka Sokoča iz Pijeska, podsjetit ću te na njegov zadatak zbog kojeg je on dolazio u Novi Pazar, kada je sa Bedema htio da likvidira Sulejmana Ugljanina. Kada je trebalo da se uzburka novopazarska javnost, onda se angažovao Miljenko Sokoč, čovjek izuzetno brutalan, čovjek s kojim kada bi razgovarao pola sata ne bi ti baš bilo svejedno, čovjek kome se iz očiju vidi krv, kome je lakše ubiti čovjeka, nego reći dobar dan. On je tri, četiri dana sa Bedema posmatrao Sulejmana Ugljanina koga su vodili od kuće do opštine i od opštine do kuće,bilo je dogovoreno da ga ubije sa Bedema, ne znam zbog čega su odustali.A nakon toga su prešli na varijantu B, a to je da se otme njegov sin. Međutim i od toga se odustalo iz njemu nepoznatih razloga.

Ubistvo taksiste iz Megataksija

Ramović je rekao i da je rahmetli Mirza Radonjica u aprilu 2007. godine ubijen greškom umjesto njegovog sina, koji je tog kobnog dana, na insistiranje Mirze zamijenio smjenu na radnom mjestu vozača Mega taksija. On je dodao da je Mirzu likvidirao izvjesni Mika Domac iz Prijepolja, tvrdeći da je još u niškom zatvoru o svemu obavijestio policijske organe. Ubistvo je organizirano sa ciljem da se on zaplaši.

“Moji sinovi su tada radili u Mega taksiju za pare, dva mjeseca nakon mog hapšenja, moj sin koji je radio u prvoj smjeni, jer nije smeo da radi u trećoj smjeni od straha, došao je rahmetli Mirza koji je inače bio njegov kolega, i iz svojih ličnih potreba Mirza ga je zamolio da taj dan mijenjaju smjene, Denis je ostao da radi uvečer, a Mirza u prvoj smjeni, Mirzu su preko dana likvidirali. Mirzini likvidatori su došli iz Prijepolja, poznati Mika Domac koga zna čitav K.P. Dom. Policija je registrovala da čovjek koji hramlje jeste on, prepoznali su ga očevidci da je čovjek koji hramlje ušao u auto, odveo Mirzu na Đurđeve stupove, gdje su ga i likvidirali”, kaže Ismet Ramović.

Ubistva kao sredstvo zastrašivanja protivnika

Govoreći o ubistvu rahmetli Ruždije Durovića ustvrdio je da je on ubijen od strane Ertana Gegića zato što je Tane dobio nalog od ovih iz SDP kako bi zaplašili ove u SDA. Sa Gegićem je zajedno bio u zatvoru i slušao ga kako izjavljuje „neće mene dati moja stranka.“ On je pozvao nadležne da provjere nadzorne kamere u novopazarskom zatvoru i vide ko je sve iz SDP obilazio Gegića i donosio mu pakete. Isto tako traži da se provjeri i dokumentacija u niškom zatvoru i utvrdi preko kojih lica je njemu lično Rasim Ljajić uplaćivao novac i slao pakete.

Meho Mahmutović – Ljajićev čovjek od povjerenja u Novom Pazaru

Ismet Ramović je za Meha Mahmutovića ustvrdio da je glavna Ljajićeva poluga u vlasti u Novom Pazara, rekavši da zna od koga je Meho uzimao mermer i ostali materijal za izgradnju kuće, odnosno velelepne vile u blizini garada.

Na kraju televizijskog svedočenja Ramović je izjavio: “Iskreno, očekujem kao prvo, da se narod probudi, drugo, da možda večeras ne dočekam noć, a treće da budem uhapšen”.

Dok se iščekuje reakcija Voždovčanina Rasima Ljajića, možda ni Uprava kriminalističke policije (UKP) ne bi trebalo da sedi skrštenih ruku povodom izrečenih optužbi. Tim pre što je reč o lako proverljivim navodima.

star

NE PROPUSTITE

MARKETING
MARKETING
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

POVEZANE VESTI

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Grad Prijepolje

Grad Prijepolje se nalazi u jugozapadnom delu Srbije na tromeđi Bosne...

Prijepolje kroz vrijeme

To je u stara vremena bio veliki šeher. Kad je Osvajač...

Istorija Prijepolja

Na prostoru Prijepolja postoje ostaci ljudskog stanovanja još iz praistorijskog oba...

Kulturno istorijski spomenici

Ibrahim – pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju. Prvi put...

Most sultana Mehmeda Fatiha

Prvi pomeni mosta na Limu datiraju kada i o Prijepolju, jer...

Kanjon Mileševke

Klisure reka Lima i Mileševke, koja se uliva u Lim kod...

Reka Lim

Reka Lim Prijepolje jedna od najlepših reka Srbije. Izvire iz Plavskog...

Sahat Kula

Sahat-kula u Prijepolju je izgrađena u 16. veku. Prepoznatljiva je kao...

Ibrahim – pašina džamija

Ibrahim-pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju, prvi put se pominje...

Manastir Mileševa

Manastir Mileševa je srpski srednjovekovni manastir. Nalazi se na šestom kilometru...

Sopotnica

Sopotnica se nalazi u jugozapadnom delu Srbije, nedaleko od Prijepolja, na...

Kuća Jusufagića

Kuća Jusufagića predstavlja tipičnu begovsku kuću ovih prostora. Građena je na...

Park narodnih heroja

Park pored reke Mileševke u Vakufu, nazvan je Park narodnih heroja...

Rimska nekropola Kolovrat

Kolovrat je naselje i nekropola na ušću Seljašnice u Lim, kod...

Kompleks “Boško Buha”

Memorijalni kompleks „Boško Buha“ se nalazi u selu Jabuka, kod Prijepolja...

Dešavanja u gradu

16 апр
Tue 18:00
Dom Kulture, Prijepolje

BABA JAGA – SINH

Prijepolje na društvenim mrežama

Grad Prijepolje

Poslovni vodič

MARKETING
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING
×