Regioni PRODAVCI NA ZELENOJ PIJACI ŽALE SE DA JE PROMET OPAO I DA IH UGROŽAVA NELOJALNA …

Podeli vest:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING


Pro­dav­ci na plje­valj­skoj ze­le­noj pi­ja­ci, po­red žal­bi da je iz go­di­ne u go­di­nu pro­met sve sla­bi­ji, tvr­de da je tr­žni­ca pre­pla­vlje­na na­kup­ci­ma iz su­sjed­nog Pri­je­po­lja. Oni po­zi­va­ju nad­le­žne dr­žav­ne slu­žbe da za­u­sta­ve na­je­zdu pro­da­va­ca iz Pri­je­po­lja, za ko­je tvr­de da ne pro­da­ju svo­ju ro­bu, već da u Plje­vlji­ma vr­še pre­pro­da­ju po­vr­ća i vo­ća ko­je ku­pu­ju ši­rom Sr­bi­je. U ta­kvim okol­no­sti­ma, pro­dav­ci iz Plje­va­lja tvrde da ne­ma­ju ni­ka­kvu mo­guć­nost da se iz­bo­re za lo­jal­nu kon­ku­ren­ci­ju i do­bru za­ra­du ko­ju u ovom slu­ča­ju, uzi­ma­ju pro­dav­ci iz Pri­je­po­lja.
– Iz­gu­bi­li smo sva­ku mo­guć­nost da pro­da­mo na­šu ro­bu. Pi­ja­ca je pre­pla­vlje­na na­kup­ci­ma iz Pri­je­po­lja ko­ji se pred­sta­vlja­ju da su po­ljo­pri­vred­ni­ci i da do­no­se svo­ju ro­bu, a to uop­šte ni­je tač­no –ka­že pro­da­vac Če­do Vra­neš.
On tvr­di da ro­ba na pi­ja­cu u Plje­vlji­ma sti­že iz Kra­lje­va i iz mno­gih dru­gih gra­do­va, a da se pred­sta­vlja da je pro­iz­ve­de­na u Pri­je­po­lju. On na­vo­di da mu ni­je ja­sno uz ka­kve do­zvo­le mo­gu pro­dav­ci iz Pri­je­po­lja do­ći u Plje­vlja da pro­da­ju po­vr­će i ka­ko je to mo­gu­će da nad­le­žne in­spek­cij­ske slu­žbe ne re­a­gu­ju.
– Po­sto­je li in­spek­cij­ske slu­žbe ko­je nas mo­gu za­šti­ti od ova­kve na­je­zde pre­pro­da­va­ca iz Pri­je­po­lja – pi­ta se Vra­neš, i is­ti­če da u ova­kvoj kon­ku­ren­ci­ji ne mo­že oče­ki­va­ti da pro­da svo­je pro­iz­vo­de.
Na pi­ja­ci u Plje­vlji­ma po­seb­no je ve­li­ki broj pre­pro­da­va­ca udar­nim pa­zar­nim da­ni­ma, po­ne­djelj­kom i pet­kom, ka­da plje­valj­ski pro­dav­ci tvr­de da bu­kval­no ne mo­gu ni­šta pro­da­ti.
-Oni ra­de i tr­gu­ju, a mi sto­ji­mo i gle­da­mo šta se de­ša­va. Ne­ma ni­ko­ga da nas za­šti­ti i da za­ve­de red. Prak­tič­no smo sva­kim da­nom sve vi­še na gu­bit­ku – na­vo­di Nu­sret Sa­da­gić.
On smatra da su in­spek­cij­ske slu­žbe za­ta­ji­le i da su sa­da na po­te­zu.
Oni ko­ji do­no­se ro­bu za pro­da­ju na plje­valj­skoj pi­ja­ci već odav­no se ža­le da je pro­met očaj­no sma­njen, te da sve ve­ći broj pi­lja­ra ši­rom gra­da nu­di ro­bu po istim i slič­nim ci­je­na­ma, ta­ko da se i in­te­re­so­va­nje gra­đa­na za ze­le­nu pi­ja­cu sma­nji­lo.
-Pro­met je pa­dao iz go­di­ne u go­di­nu, a ot­kad su ­se po­ja­vi­li pro­dav­ci iz Pri­je­po­lja u pot­pu­no­sti smo iz­gu­bi­li mo­guć­nost da ne­što pro­da­mo i za­ra­di­mo – ka­že De­jan Ja­šo­vić.
B. Je.


Je­f­ti­ni­je i kva­li­tet­ni­je

Pro­da­va­ci iz Pri­je­po­lja ni­je­su že­lje­li da od­go­var­aju na pri­mjed­be svo­jih ko­le­ga iz Plje­va­lja, ali su is­ta­kli da i oni ima­ju pra­vo da do­vo­ze i pro­da­ju svo­ju ro­bu. Oni tvr­de da su­bo­tom, ka­da je pa­zar­ni dan u Pri­je­po­lju, ve­li­ki broj Plje­vlja­ka do­la­zi na pi­ja­cu u nji­ho­vom gra­du ka­ko bi tr­go­va­li kva­li­tet­ni­ju ro­bu i po ni­žim ci­je­na­ma. Sto­ga da bi olak­ša­li gra­đa­ni­ma Plje­va­lja, ka­žu pro­dav­ci iz Pri­je­po­lja, oni i do­la­ze na pi­ja­cu u gra­du pod Go­lu­bi­njom i nu­de vo­će i po­vr­će.
Iz raz­go­vo­ra sa pro­dav­ci­ma iz Pri­je­po­lja sa­zna­li smo da je nji­ho­va lo­kal­na upra­va uz po­moć Vla­de Sr­bi­je po­dije­li­la ve­li­ki broj kre­di­ta i bes­po­vrat­ne po­mo­ći li­ci­ma ko­ja su osta­la bez po­sla, ka­ko bi se pre­or­jen­ti­sa­li na pro­iz­vod­nju po­vr­ća. U ne­mo­guć­no­sti da svo­je pro­iz­vo­de pro­da­ju u Pri­je­po­lju oni ih pla­si­ra­ju na tr­ži­šta u su­sjed­nim op­šti­na­ma. Ho­će li plje­valj­ski pro­iz­vo­đa­či i pro­dav­ci, ko­je tre­nut­no ni­ko ne šti­ti, iz­dr­ža­ti tr­ku sa Pri­je­polj­ci­ma, osta­je da se vi­di.

MARKETING

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

POVEZANE VESTI

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Grad Prijepolje

Grad Prijepolje se nalazi u jugozapadnom delu Srbije na tromeđi Bosne...

Istorija Prijepolja

Na prostoru Prijepolja postoje ostaci ljudskog stanovanja još iz praistorijskog oba...

Kulturno istorijski spomenici

Ibrahim – pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju. Prvi put...

Most sultana Mehmeda Fatiha

Prvi pomeni mosta na Limu datiraju kada i o Prijepolju, jer...

Kanjon Mileševke

Klisure reka Lima i Mileševke, koja se uliva u Lim kod...

Reka Lim

Reka Lim Prijepolje jedna od najlepših reka Srbije. Izvire iz Plavskog...

Sahat Kula

Sahat-kula u Prijepolju je izgrađena u 16. veku. Prepoznatljiva je kao...

Ibrahim – pašina džamija

Ibrahim-pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju, prvi put se pominje...

Manastir Mileševa

Manastir Mileševa je srpski srednjovekovni manastir. Nalazi se na šestom kilometru...

Sopotnica

Sopotnica se nalazi u jugozapadnom delu Srbije, nedaleko od Prijepolja, na...

Kuća Jusufagića

Kuća Jusufagića predstavlja tipičnu begovsku kuću ovih prostora. Građena je na...

Park narodnih heroja

Park pored reke Mileševke u Vakufu, nazvan je Park narodnih heroja...

Rimska nekropola Kolovrat

Kolovrat je naselje i nekropola na ušću Seljašnice u Lim, kod...

Kompleks “Boško Buha”

Memorijalni kompleks „Boško Buha“ se nalazi u selu Jabuka, kod Prijepolja...

MARKETING
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING