Restoran Kastel dostavom hrane sačuvao radna mesta

Priboj – Na meti korona virusa, pored zdravlja ljudi, našle su se brojne delatnosti među kojima je, pored turizma, najugroženije  ugostiteljstvo. Da bi ozbedio egzistenciju zaposlenima, za vreme vanrednog stanja, restoran Kastel u Priboju počeo je da dostavlja hranu.

Porodični restoran Kastel u Priboju

Na taj način, nije došlo do otpuštanja radnika, obezbeđen je nastavak poslovanja. Ceo koncept dostave, sa pristupačnim cenama, omogućava i onima, koji u ovom periodu ne mogu da izlaze iz kuće, da uživaju u specijalitetima ovog malog porodičnog restorana.

Ugostiteljski objekti u Priboju zbog epidemije su zatvoreni. Na desetine radnika trenutno je bez posla i jedinog izvora prihoda. Iako je najlakše bilo zatvoriti restoran i platiti preostale dažbine državi, mireći se sa činjenicom da od ovog posla vise neće biti prihoda, vlasnici porodičnog restorana Kastel odlučili su krenuti drugim putem: dostavljaće hranu i tako obezbediti bar minimalnu zaradu zaposlenim radnicima kojih u ovom trenutku ima 7.


Najbezbolnije bi bilo da smo zatvorili restoran. Međutim, mi smo imali u vidu
da naše radnike uposlimo dok traje vanredna situacija i da sačuvamo njihova
radna mesta. Svesni činjenice da ćemo poslovati sa gubitkom, krenuli smo sa
dostavom hrane na kućnu adresu. Na ovaj način najstariji sugrađani koji su u
izolaciji moći će da poruče hranu, takođe i svi oni koji su u samoizolaciji i
koji poštuju preporuke Vlade Srbije da ne izlaze iz svojih domova – kaže ispred
porodičnog restorana Kastel Vesna Srbljanović.

Ona ističe da se za sada posao razvija bolje nego što je ocekivala. Ono što je najbitnije, radnici su zadovoljni a pomoć države koju je najavio predsednik Aleksandar Vučić će svakako dobro doći i olakšati opstanak.

Korona virus je možda paralisao svet koji se i dalje suočava s najvećom pandemijom modernog doba, ali ako se može nešto pozitivno izvuci iz čitave situacije, onda je to definitivno solidarnost. Iako će, ukoliko se posao sa dostavom hrane ne razvije dovoljno, ovaj porodični restoran poslovati sa minusom, mislio je na svoje zaposlene i obezbedio im kakve takve zarade, koje ce im, u vreme vanrednog stanja, osigurati parče hleba i osnovnu egzistenciju.

PP Media

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.