Рукометашице „Пријепоља“ оствариле пласман у Супер Б лигу

Podeli vest:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Рукометашице „Пријепоља“ оствариле пласман у Супер Б лигу
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING

Пласман у Супер Б лигу рукометашице „Пријепоља“ избориле су освајањем другог места у Првој лиги Запад. У 12 утакмица оствариле су осам победа, три пораза и један нерешен резултат. Од изузетно младе и неискусне екипе, чији се просек година креће од 15 до 20,  овакав успех ретко ко је очекивао.

На почетку сезоне нисмо имали циљ нити притисак да се пласирамо у виши ранг, али свако ко се такмичи жели победе. Очекивали смо пласман у горњем делу табеле. Међутим, победом на гостовању у Милановцу и овде против „Атенице“, директних конкурената, отворили су се многи простори. Две најбитније утакмице добили смо срцем и у том смислу све преокренули у нашу корист. Дошли смо до тог другог места, а пошто првопласирани тим „Бекамента 2“ већ има екипу у Супер А лиги, по пропозицијама две екипе не могу да буду у истом  рангу и онда смо аутоматски ми, као други на табели, изборили пласман у Супер Б лигу – рекао је  тренер РК „Пријепоље“Бојан Милинковић.

Ово је други пут да су пријепољске рукометашице избориле пласман у Супер Б лигу. Пре две године, када су као јако младе постале шампионке Прве лиге Запад, одустало се од играња у вишем рангу. Према његовим речима Супер Б лига је врло захтевна финансијски.

Путовања су далека, нека морају чак и ноћења да имају. Те године када смо први пут изборили пласман у виши ранг стварно смо били млада екипа, а тада је квалитет Супер Б лиге био мниго већи и једноставно нисам хтео да дозволим да се неко „иживљава“ нада децом, а пара за појачања нисмо имали тако да смо одлучили да останемо у Првој лиги Запад и да девојке мало сазру и мислим да нисам погрешио – искрен је тренер нових чланица Супер Б лиге.

Ове године средстава за одигравање лиге обезбедила им је локална самоуправа. Међутим, играње у Супер Б лиги захтева додатна финансијска средства.

Ми смо већ имали неке разговоре са спонзорима који су обећали да ће помоћи овој деци да се изнесе ова лига. Уз то, свака додатна помоћ би добродошла и од општине јер без тога тешко да бисмо могли да до краја одиграмо ову лигу. Решили смо да поразговарамо са спонзорима, да подвучемо црту и саберемо трошкове. Ако може да се игра и мени као тренеру али и девијкама било би драго да покажемо шта можемо и колико можемо – искрен је Милинковић.

Играчки кадар ће остати исти, неће се јурити за појачањима јер, како каже Милинковић, жели да деца која су изборила пласман играју и овај ранг такмичења.


Првобитни циљ је опстанак у лиги, јер од 12 екипа колико ће наредне сезоне бројати Супер Б лига испадају 4 екипе. Још једна потврда изузетног квалитета ове генерације јесте податак да је капитенка пријепољских рукометашица Сузана Тошић проглашена за најбољу рукометашицу Прве лиге Запад.

Више у видео прилогу:

Forum Info

MARKETING

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

POVEZANE VESTI

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Grad Prijepolje

Grad Prijepolje se nalazi u jugozapadnom delu Srbije na tromeđi Bosne...

Istorija Prijepolja

Na prostoru Prijepolja postoje ostaci ljudskog stanovanja još iz praistorijskog oba...

Kulturno istorijski spomenici

Ibrahim – pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju. Prvi put...

Most sultana Mehmeda Fatiha

Prvi pomeni mosta na Limu datiraju kada i o Prijepolju, jer...

Kanjon Mileševke

Klisure reka Lima i Mileševke, koja se uliva u Lim kod...

Reka Lim

Reka Lim Prijepolje jedna od najlepših reka Srbije. Izvire iz Plavskog...

Sahat Kula

Sahat-kula u Prijepolju je izgrađena u 16. veku. Prepoznatljiva je kao...

Ibrahim – pašina džamija

Ibrahim-pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju, prvi put se pominje...

Manastir Mileševa

Manastir Mileševa je srpski srednjovekovni manastir. Nalazi se na šestom kilometru...

Sopotnica

Sopotnica se nalazi u jugozapadnom delu Srbije, nedaleko od Prijepolja, na...

Kuća Jusufagića

Kuća Jusufagića predstavlja tipičnu begovsku kuću ovih prostora. Građena je na...

Park narodnih heroja

Park pored reke Mileševke u Vakufu, nazvan je Park narodnih heroja...

Rimska nekropola Kolovrat

Kolovrat je naselje i nekropola na ušću Seljašnice u Lim, kod...

Kompleks “Boško Buha”

Memorijalni kompleks „Boško Buha“ se nalazi u selu Jabuka, kod Prijepolja...

Prijepolje na društvenim mrežama

MARKETING
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING