Rusi daju novac za prugu do Prijepolja

Povodom najave izgradnje pruge Pljevlja-granica sa Kosovom oglasio se potencijalni investitor za izgradnju cementare GPU ”Sfera“ iz Sankt Petesburga, javlja PV portal.

Ruska kompanija je i dalje zainterosovana za eksploataciju laporca iz pljevaljskog basena posebno sa tehnogenog ležišta ”Jagnjilo“ gdje bi u početnoj fazi izgradila cementaru kapaciteta 1,5 miliona tona cementa godišnje. Da bi obezbijedila jeftiniji, odnosno jedino moguć transpost tolikih količina cementa, ”Sfera“ nudi da sama izgradi krak pruge prema najbližoj željezničkoj satnici, a to je Prijepolje. Takođe, ova kompanija traži omogućavanje gradnje dva silosa za smještaj cementa u luci Bar kapaciteta 120.000 tona, kako bi pomorskim putem na svjetsko tržište mogla da plasira višak proizvoda.

 Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.