S. Kamenica: “Plavci“ ojačali redove

U CENTRU za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, juče je svečano promovisana 10. klasa policajaca. Pripravnici, njih 294, od ponedeljka će biti raspoređeni u policijskim upravama u Novom Pazaru, gde će na dužnost stupiti njih 87, u Novom Sadu 100, i u Prijepolju 107.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, čestitajući policajcima uspešno završenu obuku, kazao je da će narednih šest meseci njihov rad pratiti starije i iskusnije kolege, od kojih treba da uče, ne samo za vreme pripravničkog staža, već i kasnije.

– Raspisivanjem konkursa za ove tri policijske uprave, želeli smo da ojačamo redove – istakao je Dačić, dodajući da policajci u svakom trenutku treba da odgovore svojim profesionalnim zadacima. – Savremena država ne može bez savremene policije. Stalno radimo na stručnom usavršavanju, a važno je da u redove MUP primamo i pripadnike nacionalnih zajednica.

Načelnik Centra Biljana Puškar, u čast promovisanja 10. klase u policajce pripravnike, istakla je da se nada da će ispunjavajući radne zadatke opravdati poverenje.

– Očekujemo da hrabro i ponosno nosite uniformu i da u svakom trenutku imate na umu da ste budućnost Srbije – poručila je načelnik Centra. – Obučavali smo vas veštinama da izgradite svest o potrebi da svaki pojedinac treba da doprinese izgradnji zemlje.

Na svečanosti je nagrađeno i troje najboljih u klasi. Petar Kijanović iz Prijepolja, najbolji u rangu, nagrađen je laptopom, Danica Radojičić iz Novog Sada, kao druga, na poklon je dobila tablet računar, dok je trećerangiranom u klasi Damiru Banoviću uručen digitalni foto-aparat.


VELIKO INTERESOVANjE

Ministar Dačić je rekao da ga raduje što postoji veliko interesovanje za policijsku obuku. Tu činjenicu je ilustrovao podatkom da je za 600 radnih mesta u policijskim upravama konkurisalo čak 13.000 kandidata, što je, kako je rekao, možda i rezultat ekonomske krize.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.