Sa bjelopoljske obilaznice ponovo sijevaju kamenice na kuću Šebeka

„Od kada je izgrađena obilaznica oko Bijelog Polja, život moje i bratove porodice je pretvoren u pakao“, kazao je za „Vijesti“ Zoran Šebek iz Loznica kod Bijelog Polja, kojem je preksinoć kamen sa obilaznice slomio zadnje staklo od automobila „golf“ 2, parkiranog u garaži.

Kuća Šebeka nalazi se ispod vijadukta obilaznice, i često je “meta” kamenica i raznog otpada koji leti sa mosta.

“Jedini način jeste da se postavi zaštitna ograda sa pleksigasom, i da se na taj način zaštiti kuća”, kaže Zoran i dodaje da je četiri puta do sada lomljeno staklo na autima ili kući, i da je više puta lomljen i crijep na krovu

„Automobil je bio parkiran u garaži kada smo čuli prasak. Vidio sam kako se sručilo staklo unutra. Pozvao sam neke odrasle osobe koje su šetale obilaznicom da vide ima li gdje u blizini djece. Oni su mi kazali da je upravo više od 10 njih protrčalo mostom“, priča Šebek.

On ne tvrdi da je neko namjerno bacio kamen, ali smatra da lokalna samouprava mora preduzeti neke mjere da se ovaj problem riješi.

“Jedini način jeste da se postavi zaštitna ograda sa pleksigasom, i da se na taj način zaštiti kuća”, kaže Zoran i dodaje da je četiri puta do sada lomljeno staklo na autima ili kući, i da je više puta lomljen i crijep na krovu.

Njegova supruga Sonja ispričala je da je svaki dan u kući stresan zbog čestog bacanja kamenja ili drugog otpada sa mosta. Nerijetko bacaju petarde, limenke, staklene flaše i razni otpad.

Ima nas 11 članova porodice, i možete da zamislite šta je moglo da se desi da je ispred kuće bilo dijete od mog đevera, koje ima samo četiri godine”, upozorava Sonja.

U Osnovnom sudu u Bijelom Polju u toku je spor sa izvođačima radova ,,Putevi Užice” iz Prijepolja, zbog nepravilnog izvođenja građevinskih radova na zaobilaznici u Bijelom Polju, 2010. godine, kada je došlo do obušavanja zemlje sa dionice na kojoj se izvode radovi na kuću i pomoćne objekte Šebeka.

Uz to, njima su poplave ovog proljeća umalo uništile kuću, kada su se zbog začepljenja propusta iznad, velike količine vode i blata slile prema njima. Uz pomoć komšija, krampovima i lopatama, jedva su spriječili da voda prodre u kuću.

U znak revolta zbog novog incidenta, Šebek je preskinoć povezao automobil na parking Opštine. Poslije toga, juče ujutru ga je primio gradonačelnik Bijelog Polja Aleksandar Žurić, koji je obećao da će se naći rješenje za njihove probleme.

“Načelno smo se dogovorili oko daljih radnji”, kratko je prokomentarisao Šebek.

Šebek: „Vozaju“ me od jednog do drugog

Šebeci su u više navrata pokušavali da stupe u kontakt sa nadležnima u Opštini, kako bi riješili njihov problem, ali su lokalni činovnici ostali gluvi na njihove apele.

“Javljao sam se ko zna koliko puta na razgovor sa gradonačelnikom, ali ništa od toga. I kad me primi, uputi me na opštinskog sekretara za stambeno-komunalne poslove i saobraćaj Dejana Lukovića, ovaj na kolegu Esmera Ličinu.

Ličina na Ljuba Sošića, i tako sve ukrug me “vozaju”, kaže ogorčeno Šebek i pita se ima li njegova porodica pravo da dostojanstveno živi na svom ognjištu.

Uz sve probleme koje imaju Šebeci nemaju miran san od kada se pojavilo ulegnuće na vijaduktu, o čemu su “Vijesti” pisale, jer im svaki nailazak automobila, naročito noću, proizvodi zvukove poput praska bombi.

MARKETING

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

POVEZANE VESTI

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Grad Prijepolje

Grad Prijepolje se nalazi u jugozapadnom delu Srbije na tromeđi Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.
Pročitaj više

Most sultana Mehmeda Fatiha

Prvi pomeni mosta na Limu datiraju kada i o Prijepolju, jer se sa njegove lijeve obale morao preći most pa doći u Prijepolje.
Pročitaj više

Kanjon Mileševke

Klisure reka Lima i Mileševke, koja se uliva u Lim kod Prijepolja, nalaze se u jugozapadnoj Srbiji.
Pročitaj više

Kompleks “Boško Buha”

Memorijalni kompleks „Boško Buha“ se nalazi u selu Jabuka, kod Prijepolja i posvećen je pionirima i omladincima.
Pročitaj više

Reka Lim

Reka Lim Prijepolje jedna od najlepših reka Srbije. Izvire iz Plavskog jezera i teče dužinom od 174 kilometra.
Pročitaj više

Park narodnih heroja

Park pored reke Mileševke u Vakufu, nazvan je Park narodnih heroja jer je u njemu postavljena bista četvorice heroja.
Pročitaj više

Rimska nekropola Kolovrat

Kolovrat je naselje i nekropola na ušću Seljašnice u Lim, kod današnjeg Prijepolja, Srbija.
Pročitaj više

Istorija Prijepolja

Na prostoru Prijepolja postoje ostaci ljudskog stanovanja još iz praistorijskog oba pa sve do današnjih dana.
Pročitaj više

Kulturno istorijski spomenici

Ibrahim – pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju. Prvi put se pominje u „Putopisu“ Evlije Čelebije.
Pročitaj više

Sahat Kula

Sahat-kula u Prijepolju je izgrađena u 16. veku. Prepoznatljiva je kao jedan od simbola Prijepolja.
Pročitaj više

Aco Pejović

Aco Pejović (Prijepolje, 18. april 1972) je pop pevač. Odrastao je u malom naselju Kolovrat sa braćom Predragom i Radojicom. Priznao je da su poput mnogih dečaka bili nestašni i da su svako leto čekali da se kupaju na Limu i prave brane.
Pročitaj više

Manastir Mileševa

Manastir Mileševa je srpski srednjovekovni manastir. Nalazi se na šestom kilometru od Prijepolja na reci Mileševci.
Pročitaj više

Ibrahim – pašina džamija

Ibrahim-pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju, prvi put se pominje u Putopisu Evlije Čelebije iz 1664. godine.
Pročitaj više

Sopotnica

Sopotnica se nalazi u jugozapadnom delu Srbije, nedaleko od Prijepolja, na planini Jadovnik.
Pročitaj više

Kuća Jusufagića

Kuća Jusufagića predstavlja tipičnu begovsku kuću ovih prostora. Građena je na brežuljku iznad centra grada.
Pročitaj više

Stećci u Hrtima

Stećci u selu Hrta, kao redak primer srednjovekovnog groblja čija su nadgrobna obeležja.
Pročitaj više

Dženan Lončarević

Dženan Lončarević (Prijepolje, 10. april 1975) je pop pevač. Muzičku karijeru započeo je po lokalnim kafićima i klubovima, a javnost ga je upoznala kada su snimci njegovih nastupa počeli da se šire po internetu.
Pročitaj više

Vlade Divac

Vlade Divac (Prijepolje, 3. februar 1968) je proslavljeni bivši jugoslovenski i srpski košarkaš. Od 2009. godine je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije. Vlade Divac je trenirao košarku od malena u rodnom Prijepolju.
Pročitaj više

Nemanja Petrić

Nemanja Petrić (Prijepolje, 28. jul 1987) je srpski odbojkaš. Visok je 202 cm i igra na poziciji primača servisa u ruskoj ekipi Belogorje. Početak Petrićeve profesionalne karijere usko je povezan sa Igorom Kolakovićem.
Pročitaj više

Nadir Dacić

Nadir Dacić (Prijepolje, 4. januar 1969) iz Cetanovića, od oca Hafiza i majke Safe, rođene Batkić. U rodnome mjestu završio je osnovnu školu, Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu. Fakultet za islamske studije u Novom Pazaru.
Pročitaj više
MARKETING

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2024. Sva prava zadržana.