Sedma utakmica

Podeli vest:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Sedma utakmica
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING

četvrtak, 20. jun 2013, 19:03 – 19:26

Više niko nema prednost u seriji, više nije bitno kakvu je ko sezonu imao, više nije bitno koliko je ko plaćen i kolika ko zvezda. Važna je samo jedna stvar – pobeda! Sedma odlučujuća utakmica finalne serije NBa lige između Majami Hita i San Antonio Sparsa. Večeras u Amerikan Erlajns Areni u Majamiju u tri časa po našem vremenu.

Večeras se igra sedma utakmica finalne serije izmeću Majamija i san Antonija, večeras ćemo dobiti šampiona. Novog ili starog – saznaćemo oko 6 sati ujutru.

finale 3.jpg

Bio je Majami pred ambisom, zaostajao je pet poena na dvadest sekudni pre kraja ali je nekako uspeo da se isčupa i izbori produžetke, kasnije i pobedu u šestoj utakmici. Da li će im to dati krila za večerašnji duel ili su se previše istrošili, pre svega emotivno, ostaje nam da vidimo.

Sa druge strane, igrači San Antonio Sparsa će morati da nađu način da iz glave izbace poslednji meč i veliku priliku koju su propustili. Nema sumnje da Greg Popovič zna i ima ideju kako to da sprovede u delo.

Tek četvrti put u poslednjih 20 godina, NBA šampiona će odlučiti sedma utakmica. Poslednji put nakon majstorice šampioni su postali LA Lejkersi pobedivši Boston Seltikse 2010.godine.

Ključna figura u timu Majamija (verovatno i na meču) biće Lebron Džejms. Igra sjajno u plej-ofu, vuče svoj tim, poentira, skače, razigrava… Videćemo da li će na početku utakmice pokušati, kao i do sada, da proigra ekipu a tek u kasnijoj fazi utakmice uzima više šuteva ili će odmah krenuti snažno i jako, i preuzeti ključnu poentersku ulogu u ekipi Hita.

finale2.jpg

Međutim, neće moći sam. Pomoć pre svega može i mora očekivati od ostatka “velike trojke” – Krisa Boša i Dvejna Vejda. Boš je odigrao sjajnu rolu u finišu prošle utakmice i svojim skokovima i blokadama značajno doprineo pobedi. Vejd je u seriji sa Sparsima imao sjajne momente, mnogo je bolji nego protiv Indijane ali je na poslednjoj utakmici odigrao slabije, i opet imao problema sa povredom. Iako je bilo nekih informacija da je neizvestan za utakmicu, “Fleš” će sigurno biti na terenu.

I kod gostuju će jedan član velikog trija morati da odigra dramatično bolje – Manu Đinobili. Vremešni Argentinac je posle sjajne partije u petom susretu potpuno podbacio u prošloj utakmici, loše šutirao i izgubio čak osam lopti. To mu se verovatno neće ponoviti večeras a i ne sme – epilog bi bi fatalan po njegov tim.

U finalnoj seriji sjani Deni Grin bio je ispod svog nivoa u prošloj utakmici. Pogodio je samo jednu “trojku”. Večeras mora da se vrati u šuterski ritam i rastereti Tima Dankana i Tonija Parkera. Oni seriju igraju konstano, njihova “pik en rol” igra je stalna pretnja po koš Hita. Tako mora biti i večeras, ali na još većem nivou, ako žele da osvoje još jedan zajednički prsten. Dosta toga će zavisiti i od Kavaja Lenarda, pre svega od njegove odbrane na Džejmsu i njegovih skokova.

finale1.jpg

Majami je u plej-ofu već igrao jednu sedmu utakmicu (protiv Pejsersa u finalu Istoka) i vrlo snažno odgovorio na taj izazov – ubedljivom pobedom.

San Antonio nije ove godine bio u takvoj situacija ali jeste 2005. u velikom finalu sa Detroit Pistonsima. Epilog znamo – Sparsi su te godine osvojili prsten. Greg Popovič je svakako prednost San Atonija na klupi ako je već Lebron prednost Majamija na parkertu.

Pobediće srtpljiviji, hrabriji i onaj ko bude manje grešio. Ko će to biti, saznaćemo sutra rano ujutru.

Tekstualni prenos odlučujuće utakmice NBA finala možete pratiti na našem sajtu.

MARKETING

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

POVEZANE VESTI

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Grad Prijepolje

Grad Prijepolje se nalazi u jugozapadnom delu Srbije na tromeđi Bosne...

Istorija Prijepolja

Na prostoru Prijepolja postoje ostaci ljudskog stanovanja još iz praistorijskog oba...

Kulturno istorijski spomenici

Ibrahim – pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju. Prvi put...

Most sultana Mehmeda Fatiha

Prvi pomeni mosta na Limu datiraju kada i o Prijepolju, jer...

Kanjon Mileševke

Klisure reka Lima i Mileševke, koja se uliva u Lim kod...

Reka Lim

Reka Lim Prijepolje jedna od najlepših reka Srbije. Izvire iz Plavskog...

Sahat Kula

Sahat-kula u Prijepolju je izgrađena u 16. veku. Prepoznatljiva je kao...

Ibrahim – pašina džamija

Ibrahim-pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju, prvi put se pominje...

Manastir Mileševa

Manastir Mileševa je srpski srednjovekovni manastir. Nalazi se na šestom kilometru...

Sopotnica

Sopotnica se nalazi u jugozapadnom delu Srbije, nedaleko od Prijepolja, na...

Kuća Jusufagića

Kuća Jusufagića predstavlja tipičnu begovsku kuću ovih prostora. Građena je na...

Park narodnih heroja

Park pored reke Mileševke u Vakufu, nazvan je Park narodnih heroja...

Rimska nekropola Kolovrat

Kolovrat je naselje i nekropola na ušću Seljašnice u Lim, kod...

Kompleks “Boško Buha”

Memorijalni kompleks „Boško Buha“ se nalazi u selu Jabuka, kod Prijepolja...

MARKETING
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING