СО Пријепоље јача од Апелационог суда – Сабира Хаџиавдић остаје директорка Центра за социјални рад

Podeli vest:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING

Седница скупштине општине Пријепоље сазвана је на захтев 15 одборника и одборница опозиције којим се тражи разрешење садашње директорке и именовање новог директора или директорке Центра за социјални рад у Пријепољу. Уследили су предлози одборника и одборница за допуну дневног реда. Од 12 предложених тачака одбијено је свих десет предлога опозиције. Прихваћен је предлог за ангажовање ревизора за екстерну ревизијау завршног буџета општине Пријепоље,  и предлог општинског већа за основање мреже јавних основних школа у Пријепољу.

Око прве тачке дневног реда, која се односила  на разматрање предлога одлуке о покретању поступка за отуђење неизграђеног грађевинског земљишта у Индустријскоја зони у Коловрату, сложили су се и власт и опозиција. Потпредседник општине Станко Кијановић  је објаснио зашто ове парцеле не могу бити уступљене на коришћење, као што је то до сада био случај. Шеф одборничке групе СДП-а Есад Хоџић се сложио са предлагачем и додао да би требало појачати капацитет електричне енергије.

Уследила су разматрања годишњих  програма и финансијских планова пословања Туристичке организације регије Западна Србија, Туристичке организације Пријепоље, Дома културе, Библиотеке „Вук Караџић“, Музеја, ПУ „Миша Цвијовић“ и Центра за социјални рад Пријепоље. Полемику је изазвало пословање Туристичке организације Пријепоље где су се одборници и одборнице опозиције питали да ли најављено спаљивање њеног директора, као и хапшења одговорних у јавним институцијама повећава број туриста у Пријепољу?


Разматрање програма и планова ПУ „Миша Цвијовић“ протекло је у причи о оправданости увођења Халал сертификата као и о пребацивању одговорности око проблема са бројем запослених и недостатка средстава за исплату плата, до којег је дошло крајем прошле године. Расправа о програму Центра за социјални рад Пријепоље је трајала релативно кратко уз неке примедбе опозиционих одборника док су одборници странака власти упутили похвале и подршку директорки Центра Сабири Хаџиавдић, чија смена је била тема 10. тачке, коју је предложило 15 одборника и одборница опозиције.

Расправа по овој тачки донела је полемику  у којој је опозиција била једногласна да овај захтев нема никакву политичку конотацију и да само траже потврду правоснажне судске одлуке Апелационог суда у Крагујевцу, по којој је директорка Центра за социјални рад у Пријепољу изабрана на незаконит начин. Са друге стране, одборници владајуће већине, који су говорили на ову тему, били су јасни у ставу да је директорка постављена по свим правилима. За усвајање овог закључка гласало је осам одборника и одборница, девет је било против и троје уздржаних, што значи да није прихваћен предлог опозиције да се Сабира Хаџиавдић разреши са места директорке Центра за социјални рад Пријепоље.

На почетку скупштинског заседања председница Скупштине општине Стана Марковић највила је да ће два одборника Демократске партије Санџака, Рахим Ровчанин и Елвин Бањица, убудуће у скупштини наступати као самостални одборници.

Forum Info

MARKETING

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

POVEZANE VESTI

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Grad Prijepolje

Grad Prijepolje se nalazi u jugozapadnom delu Srbije na tromeđi Bosne...

Prijepolje kroz vrijeme

To je u stara vremena bio veliki šeher. Kad je Osvajač...

Istorija Prijepolja

Na prostoru Prijepolja postoje ostaci ljudskog stanovanja još iz praistorijskog oba...

Kulturno istorijski spomenici

Ibrahim – pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju. Prvi put...

Most sultana Mehmeda Fatiha

Prvi pomeni mosta na Limu datiraju kada i o Prijepolju, jer...

Kanjon Mileševke

Klisure reka Lima i Mileševke, koja se uliva u Lim kod...

Reka Lim

Reka Lim Prijepolje jedna od najlepših reka Srbije. Izvire iz Plavskog...

Sahat Kula

Sahat-kula u Prijepolju je izgrađena u 16. veku. Prepoznatljiva je kao...

Ibrahim – pašina džamija

Ibrahim-pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju, prvi put se pominje...

Manastir Mileševa

Manastir Mileševa je srpski srednjovekovni manastir. Nalazi se na šestom kilometru...

Sopotnica

Sopotnica se nalazi u jugozapadnom delu Srbije, nedaleko od Prijepolja, na...

Kuća Jusufagića

Kuća Jusufagića predstavlja tipičnu begovsku kuću ovih prostora. Građena je na...

Park narodnih heroja

Park pored reke Mileševke u Vakufu, nazvan je Park narodnih heroja...

Rimska nekropola Kolovrat

Kolovrat je naselje i nekropola na ušću Seljašnice u Lim, kod...

Kompleks “Boško Buha”

Memorijalni kompleks „Boško Buha“ se nalazi u selu Jabuka, kod Prijepolja...

Prijepolje na društvenim mrežama

MARKETING
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING