Spasao mladića iz nabujale reke

Da Tomo nije pritekao u pomoć, verovatno bi me odnela planinska reka, nabujala od topljenja snega ili bih se smrzao u hladnoj vodi. A to neću zaboraviti dok sam živ – priča Bojan Bojović (25) iz Prijepolja, koga je pre dve večeri spasao Tomo Mlađenović (37) iz sela Bistirca.

Prvo što je Bojović uradio pošto je izašao iz bolnice, gde je bio zbrinut zbog lakših povreda, bio je odlazak u Bistricu da se na dobričinstvu i novom životu zahvali odvažnom spasiocu.

Tomo Mlađenović, bravar u fabrici „Zlatarsplast“ u selu Bistrica, kaže skromno da je uradio samo ono što mu je ljudska dužnost nalagala.

– Bilo ko da se našao na mom mestu postupio bi isto. Sigurno je da ću nastaviti da negujem novostečeno prijateljstvo. Sa Bojanom sam dogovorio novo viđenje kada se malo povrati od pretrpljenog šoka – kaže Mlađenović koji u porodičnoj kući u Bistrici živi sa suprugom Tatjanom i majkom Milijanom.

 

Koji tren pre nesreće, Mlađenović je izašao u dvorište porodične kuće da zapali cigaretu i ubrzo ugledao vozilo koje sa magistrale skreće prema reci, a zatim i začuo strahovit prasak i kratko oglašavanje automobilske sirene. Na mestu gde se vozilo prednjim točkovima „zakucalo“ u maticu reke, obala je visoka preko četiri metra, a samo par metara nizvodno voda se obrušava niz strminu i formira vrtlog.

– Ne časeći, uleteo sam u kuću, dograbio baterijsku lampu i čizme i potrčao ka 350 metara udaljenoj reci i mestu nesreće. Bojan je bio u kolima okrvavljenog lica i u nesvesti, a iz straha da su mu povređeni kičma ili vrat nisam smeo da ga pomerim i pozvao sam policiju. Tek kada je matica počela da pomera auto, a Bojan na kratko otvorio oči i nešto prozborio, dograbio sam ga i krenuo uz strminu. Plašeći se da će mi ga voda oteti i odneti, nisam mogao da čekam dolazak policije i Hitne pomoći – priseća se Mlađenović.

Trenutaka u kojim mu je život visio u koncu, Bojović kaže da se seća kao kroz maglu. Vraćao se automobilom iz Nove Varoši. Zamišljen, u jednom trenutku pogledao je u mobilni telefon i pokušao da se parkira na proširenje pored puta. Sledeće što se desilo – jeste on u autombilu u nabujaloj reci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.