SPC gradi hotel u Pribojskoj banji

Prijepolje — Pribojska banja je vraena crkvi i zapoeto je njeno ureenje i obnova, izjavio je Tanjugu vladika mileevski Filaret.

Nakon okonanja prve faze radova odmah e biti zaposleno 150 ljudi, precizirao je on.

U treoj, najvanijoj fazi projekta planirana je izgradnja velikog hotela, a iz Fonda za razvoj Srbije oekuje se kredit u iznosu od milion evra.

„Poslovi bi trebalo da traju najmanje tri meseca, a ukoliko dozvole vremenske prilike, odvijae se u tri smene“, naveo je vladika Filaret.

U prvoj fazi e se raditi na rekonstrukciji postojeeg hotela, koji je u veoma loem stanju, bazena i kupatila, a u drugoj e se raditi pomoni objekat, dijagnostiki centar, u kojem e biti smetene prostorije za fizikalnu terapiju, za lekare i pacijente, i gde e se obavljati pregledi.

„Razgovarao sam sa ministrom Milanom Baeviem, te e Ministarstvo prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja zatiti vodu Pribojske banje, pa nee svako moi da je eksploatie kao sad, a bie raeno i njeno flairanje“, istakao je sagovornik Tanjuga.

Vladika je dodao da je oekivao da e se stvari bre odvijati, ali se ekalo oko projekata.

„Sada su svi projekti gotovi, radio ih je Saobraajni institut CIP, a postojali su i neki administrativni problemi, jer je osnovano novo preduzee Pribojska banja koje nije imalo zavrne raune za dve godine, ali je to prevazieno“, naveo je on.

„Nikada nismo bili blii cilju i ovih dana bi trebalo da ponu radovi“, rekao je vladika Filaret, dodavi da e, zahvaljujui razumevanju vicepremijera Aleksandra Vuia i njegovih saradnika, Pribojska banja ponovo oiveti.

Kada je u pitanju sistem leenja, vladika objanjava da e banja ostati u sastavu Klinikog centra Uice, sa kojim e biti sklopljen ugovor, i da e u istoj raditi medicinski strunjaci.

„Neemo dozvoliti da se ponovo prave propusti kao pre. Pisani dokazi i svedoanstva lekara iz banje potvrduju da je bilo 200.000 pregleda godinje, a gde su pare od toga? To se mene kao vladike ne tie, odgovaram za Pribojsku banju od kada mi je predata, a to je bilo 15. februara ove godine. ta su pre toga radili to je njihov problem, naglasio je.

Prema njegovim reima, bie napravljeno savremeno leilite, umesto, kako je naveo, „bare u koju narod sada dolazi“, kako bi posete bile stalne, tokom itave godine.

„Time bismo zaposlili odredeni broj gradana, a ujedno i razvili seoski i banjski turizam“, kazao je vladika Filaret.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.