SRPSKA SNAHA OBLAČI ŠVEĐANKE

Podeli vest:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING

Da je moda odavno postala ozbiljan biznis i vana privredna grana odlino zna i Jolanda Petkovi, poznata modna dizajnerka iz vedske i srpska snaha (udata za poznatog biznismena Slobodana Petkovia). U elji da na svoj nain pomogne zemljacima svog supruga, nedavno je u centru Malmea otvorila butik visoke mode u kojem se prodaje odea koja se ije u Srbiji. Napominje da je to tek poetak ostvarenja planova vezanih za saradnju sa zemljom, koju je zavolela kao svoju rodnu Poljsku. Butik koji nosi Jolandino ime otvoren je u velikom stilu uz ampanjac.
– Planovi su veliki, a postoji itava ekipa koja radi za mene u Srbiji – kae Jolanda za “Vesti”, napominjui da je nedavno bila u Beogradu i radila na novoj modnoj kolekciji. – Prvo smo planirali da otvorimo butike u Beogradu, ali se ukazala prilika da krenemo od vedske. Vidim da ima mnogo zainteresovanih, zbog ega sam veoma zadovoljna. Dua mi je puna jer sam naila na razumevanje. Iskreno, plaila sam se da e modeli biti previe ekskluzivni, ali sam odmah primetila da se dopadaju i konzervativnim veanima.
Asortiman je bogat: nude se kvalitetne farmerke, ali i raskone balske haljine. Enterijer je ekskluzivan i po ukusu veana.

Sin govori tri jezika

Najvanije je da ljudi pronau sreu tamo gde ive, smatra Jolanda Petkovi:
– Kada idem avionom za Srbiju jedva ekam da doem, ali se radujem i kada se vraam u vedsku. Roena sam u Poljskoj i volim da odlazim i tamo. Poljaci su bliski drugim slovenskim narodima i njihovom mentalitetu. Na sin Bobi najvie voli Srbiju. Iako teno pria tri jezika, srpski govori najbolje. Poto je dole (u Srbiji) zavrio prvi razred osnovne kole nauio je dobro irilicu i podjednako dobro se slui sa oba pisma.

– Butici koji u vedskoj vae za luksuzne su toliko skupi da se ovek ne usuuje da ue u njih. Moja namera je da privuem svakog. Moram da istaknem ogromnu podrku svog supruga, koji mi je prilikom ureenja lokala dao mnoge korisne sugestije.
Jolanda Petkovi se nada da e, zahvaljujui ovom butiku, srpski proizvodi moi lake da se plasiraju na vedsko trite.
– U vedsku e tek stii mnogo novih ekskluzivnih proizvoda “made in Serbia” – pria Jolanda i upoznaje nas sa Vernesom Mehovi, poreklom iz Prijepolja, koja je takoe godinama u ovoj brani i sada joj pomae.
Inae, Jolanda Petkovi se proula po svojim modnim kreacijama koje je pravila za mis Poljske, a meu njenim poznatim klijentima su i lanovi srpske kraljevske porodice.
– Dok sam ivela u Srbiji bilo mi je izuzetno lepo i uvek se u mislima vraam u ta vremena. Srela sam brojne interesantne ljude. Najsnaniji utisak na mene ostavila su kultura i tradicija srpskog naroda, to smatram najveim bogatstvom.

MARKETING

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

POVEZANE VESTI

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Grad Prijepolje

Grad Prijepolje se nalazi u jugozapadnom delu Srbije na tromeđi Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.
Pročitaj više

Most sultana Mehmeda Fatiha

Prvi pomeni mosta na Limu datiraju kada i o Prijepolju, jer se sa njegove lijeve obale morao preći most pa doći u Prijepolje.
Pročitaj više

Kanjon Mileševke

Klisure reka Lima i Mileševke, koja se uliva u Lim kod Prijepolja, nalaze se u jugozapadnoj Srbiji.
Pročitaj više

Kompleks “Boško Buha”

Memorijalni kompleks „Boško Buha“ se nalazi u selu Jabuka, kod Prijepolja i posvećen je pionirima i omladincima.
Pročitaj više

Reka Lim

Reka Lim Prijepolje jedna od najlepših reka Srbije. Izvire iz Plavskog jezera i teče dužinom od 174 kilometra.
Pročitaj više

Park narodnih heroja

Park pored reke Mileševke u Vakufu, nazvan je Park narodnih heroja jer je u njemu postavljena bista četvorice heroja.
Pročitaj više

Rimska nekropola Kolovrat

Kolovrat je naselje i nekropola na ušću Seljašnice u Lim, kod današnjeg Prijepolja, Srbija.
Pročitaj više

Istorija Prijepolja

Na prostoru Prijepolja postoje ostaci ljudskog stanovanja još iz praistorijskog oba pa sve do današnjih dana.
Pročitaj više

Kulturno istorijski spomenici

Ibrahim – pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju. Prvi put se pominje u „Putopisu“ Evlije Čelebije.
Pročitaj više

Sahat Kula

Sahat-kula u Prijepolju je izgrađena u 16. veku. Prepoznatljiva je kao jedan od simbola Prijepolja.
Pročitaj više

Aco Pejović

Aco Pejović (Prijepolje, 18. april 1972) je pop pevač. Odrastao je u malom naselju Kolovrat sa braćom Predragom i Radojicom. Priznao je da su poput mnogih dečaka bili nestašni i da su svako leto čekali da se kupaju na Limu i prave brane.
Pročitaj više

Manastir Mileševa

Manastir Mileševa je srpski srednjovekovni manastir. Nalazi se na šestom kilometru od Prijepolja na reci Mileševci.
Pročitaj više

Ibrahim – pašina džamija

Ibrahim-pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju, prvi put se pominje u Putopisu Evlije Čelebije iz 1664. godine.
Pročitaj više

Sopotnica

Sopotnica se nalazi u jugozapadnom delu Srbije, nedaleko od Prijepolja, na planini Jadovnik.
Pročitaj više

Kuća Jusufagića

Kuća Jusufagića predstavlja tipičnu begovsku kuću ovih prostora. Građena je na brežuljku iznad centra grada.
Pročitaj više

Stećci u Hrtima

Stećci u selu Hrta, kao redak primer srednjovekovnog groblja čija su nadgrobna obeležja.
Pročitaj više

Dženan Lončarević

Dženan Lončarević (Prijepolje, 10. april 1975) je pop pevač. Muzičku karijeru započeo je po lokalnim kafićima i klubovima, a javnost ga je upoznala kada su snimci njegovih nastupa počeli da se šire po internetu.
Pročitaj više

Vlade Divac

Vlade Divac (Prijepolje, 3. februar 1968) je proslavljeni bivši jugoslovenski i srpski košarkaš. Od 2009. godine je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije. Vlade Divac je trenirao košarku od malena u rodnom Prijepolju.
Pročitaj više

Nemanja Petrić

Nemanja Petrić (Prijepolje, 28. jul 1987) je srpski odbojkaš. Visok je 202 cm i igra na poziciji primača servisa u ruskoj ekipi Belogorje. Početak Petrićeve profesionalne karijere usko je povezan sa Igorom Kolakovićem.
Pročitaj više

Nadir Dacić

Nadir Dacić (Prijepolje, 4. januar 1969) iz Cetanovića, od oca Hafiza i majke Safe, rođene Batkić. U rodnome mjestu završio je osnovnu školu, Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu. Fakultet za islamske studije u Novom Pazaru.
Pročitaj više
MARKETING

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2024. Sva prava zadržana.