SRPSKA SNAHA OBLAČI ŠVEĐANKE

Da je moda odavno postala ozbiljan biznis i vana privredna grana odlino zna i Jolanda Petkovi, poznata modna dizajnerka iz vedske i srpska snaha (udata za poznatog biznismena Slobodana Petkovia). U elji da na svoj nain pomogne zemljacima svog supruga, nedavno je u centru Malmea otvorila butik visoke mode u kojem se prodaje odea koja se ije u Srbiji. Napominje da je to tek poetak ostvarenja planova vezanih za saradnju sa zemljom, koju je zavolela kao svoju rodnu Poljsku. Butik koji nosi Jolandino ime otvoren je u velikom stilu uz ampanjac.
– Planovi su veliki, a postoji itava ekipa koja radi za mene u Srbiji – kae Jolanda za „Vesti“, napominjui da je nedavno bila u Beogradu i radila na novoj modnoj kolekciji. – Prvo smo planirali da otvorimo butike u Beogradu, ali se ukazala prilika da krenemo od vedske. Vidim da ima mnogo zainteresovanih, zbog ega sam veoma zadovoljna. Dua mi je puna jer sam naila na razumevanje. Iskreno, plaila sam se da e modeli biti previe ekskluzivni, ali sam odmah primetila da se dopadaju i konzervativnim veanima.
Asortiman je bogat: nude se kvalitetne farmerke, ali i raskone balske haljine. Enterijer je ekskluzivan i po ukusu veana.

Sin govori tri jezika

Najvanije je da ljudi pronau sreu tamo gde ive, smatra Jolanda Petkovi:
– Kada idem avionom za Srbiju jedva ekam da doem, ali se radujem i kada se vraam u vedsku. Roena sam u Poljskoj i volim da odlazim i tamo. Poljaci su bliski drugim slovenskim narodima i njihovom mentalitetu. Na sin Bobi najvie voli Srbiju. Iako teno pria tri jezika, srpski govori najbolje. Poto je dole (u Srbiji) zavrio prvi razred osnovne kole nauio je dobro irilicu i podjednako dobro se slui sa oba pisma.

– Butici koji u vedskoj vae za luksuzne su toliko skupi da se ovek ne usuuje da ue u njih. Moja namera je da privuem svakog. Moram da istaknem ogromnu podrku svog supruga, koji mi je prilikom ureenja lokala dao mnoge korisne sugestije.
Jolanda Petkovi se nada da e, zahvaljujui ovom butiku, srpski proizvodi moi lake da se plasiraju na vedsko trite.
– U vedsku e tek stii mnogo novih ekskluzivnih proizvoda „made in Serbia“ – pria Jolanda i upoznaje nas sa Vernesom Mehovi, poreklom iz Prijepolja, koja je takoe godinama u ovoj brani i sada joj pomae.
Inae, Jolanda Petkovi se proula po svojim modnim kreacijama koje je pravila za mis Poljske, a meu njenim poznatim klijentima su i lanovi srpske kraljevske porodice.
– Dok sam ivela u Srbiji bilo mi je izuzetno lepo i uvek se u mislima vraam u ta vremena. Srela sam brojne interesantne ljude. Najsnaniji utisak na mene ostavila su kultura i tradicija srpskog naroda, to smatram najveim bogatstvom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.