Subvencije za nova radna mesta: Velike pogodnosti za poslodavce

Prijepolje – Nacionalna služba za zapošljavanje, filijala Prijepolje raspisala je Javne pozive za realizaciju programa i mera aktivne politike zapošljavanja za četiri opštine Prijepolje, Priboj, Nova Varoš i Sjenica.

„Već smo organizovali prezentacije Javnih poziva za ove četiri opštine, te je za sada oko 100 poslodavaca informisano o našim aktivnim merama”, objašnjava Ana Pejović, direktorka NSZ u Prijepolju.

Ona je istakla da je cilj ovih prezentacija da Javne pozive približe poslodavcima kako bi imali neposredan kontakt i kako bi im bili od pomoći da koriste usluge NZS.

Ana Pejović direktorka NSZ, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

„Poslodavci su zaintersovani za korišćenje naših programa, mada interesovanje nije isto za sve programe. Oni su uvek više zaintersovani za subvencije u jednokratnom iznosu od 250 000 dinara, nego za druge programe”, kazala je Pejovićeva.

Prema njenim rečima nadležni sektor u Beogradu svakodnevno prati realizaciju programa u celoj Srbij, sredstva se preusmerava iz onih krajeva gde nisu zaintersovani u krajeve gde jesu, te se na taj način vrši korekcija sredstava.

„Subvencija poslodavcima pod nazivom „Sticanje praktičnih znanja”, gde je iznos bio 28 000 dinara mesečno sa porezima i doprinosima, sada je iznos 31 000, imamo subvenciju iznosa programa „Pripravnika” gde je iznos za srednju stručnu spremu sada 31 000, dok je za visoku 35 000 i plus porezi i doprinosi.

To su iznosi na mesečnom nivou, za pripravnički staž sa visokim obrazovanjem, subvencija u tarajanju od 12 meseci je 35 000 dinara.

Imamo još jednu povoljnost upravo za ovaj program je da u odnosu na prošlu godinu, sada poslodavac nema obavezu zadržavanja lica u radnom odnosu, dakle, ukoliko se lice pokaže, verovatno će poslodavac ukoliko ima sredstava i zadržati, ali nije uslovljen obavezom da to i uradi”, zaključila je Pejović.

GZS i PP Media

The post Subvencije za nova radna mesta: Velike pogodnosti za poslodavce appeared first on PPmedia.

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Prethodni Odlažu se sve ekskurzije u inostranstvo?

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.