Tamburaški sabor u znaku odlične atmosfere uz Harisa Džinovića i Acu Lukasa

Haris Džinović, foto: Promo

Proglašenjem pobednika i sjajnim koncertom Ace Lukasa pred oko 30.000 posetilaca, u subotu uveče je završen veliki Tamburaški sabor u Deronjama. Sabor je ove godine posetilo više od 45 hiljada ljubitelja tamburaške muzike, a atmosferu su tokom dva dana dodatno podigli vidno raspoloženi Haris Džinović i Aca Lukas koji su neke od svojih hitova pevali upravo uz pratnju tamburaša.

Pobednik Tamburaškog sabora i najbolji orkestar prema mišljenju žirija je ansambl Biće skoro propast sveta iz Deronja. Za najboljeg begešara proglašen je Stefan Štefanjuk iz Šašinaca, najbolji basprimaš je Milan Vojnović iz orkestra Banatski štim, dok je nagradu za najboljeg primaša poneo Vladimir Kosanović iz orkestra Da zna zora. Nagrada za najlepšu novu pesmu pripala je tamburaškom orkestru Vila iz Novog Sada.

Za doprinos programu Tamburaškog sabora u Deronjama nagrađen je orkestar Sonćanski biseri iz Sonte. Dodeljene su i specijalne nagrade – žiri medija za najbolje je proglasio tamburaški orkestar Krešendo iz Mokrina, a za žiri publike najbolji su bili Prijepoljski tamburaši iz Prijepolja. Specijalna nagrada za negovanje tamburaške tradicije pripala je ansamblu Banatski divani iz Zrenjanina, dok je prema mišljenju žirija najbolju interpretaciju imao ansambl Neše Jovanovića iz Deronja. Za najbolje vokale specijalnu nagradu je dobio tamburaški orkestar Melem iz Melenaca, a specijalnu nagradu za umetnički izraz osvojio je tamburaški orkestar Banatski štim iz Kikinde.

Nagrade je dodelio stručni žiri Sabora u sastavu: prof. mr. Zoran Mulić, prof. Imre Lakatoš  i Ferenc Kovač. Najbolji orkestar na Tamburaškom saboru ovom pobedom se direktno plasirao na VII Svetski Tamburica fest koji će 2014. godine biti održan u Novom Sadu.

U selu Deronje vladala je odlična atmosfera tokom oba dana Tamburaškog sabora, a posetioci su pristizali iz svih delova Vojvodine, kao i iz zemalja u okruženju – BiH, Hrvatske, Mađarske … Osim takmičenja i nastupa velikih zvezda, posetioce je dočekao i raznovrstan prateći program – izložba rukotvorina i kulinarskih specijaliteta, slikarska kolonija, izložba poljoprivrednih mašina, nastupi brojnih kulturno-umetničkih društava. Sabor je održan pod pokroviteljstvom opštine Odžaci i AP Vojvodine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.