Taštin pečat je najvažniji

REDOVNOST dolazaka i privrženost gradu na ušću Mileševke u Lim, a pre svega pečat tašte i tazbine na kandidaturu, u subotu su bili odlučujući u devetom izboru „naj-zetova“ Prijepolja. Za „naj-zetove“ izabrani su Amer Adanović, Sarajlija koji živi u Orlandu na Floridi, Francuz Erve Bulo, iz okoline Pariza, i Beograđanin Zoran Jevremeović.

– Ovakav nije došao među Radivojeviće – čulo se iz publike na keju Lima prilikom predstavljanja Zorana Jevremovića.

Ovaj geolog stao je na ludi kamen kada je nedaleko od železničke stanice, kao inženjer CIP, na terenskim ispitivanjima klizišta u Prijepolju upoznao Milkicu, profesorku srpskog jezika, sada majku 15-godišnje Jelene i četiri godine mlađe Natalije.

– Put do srca tazbine osvojio je i ćuprijom, jer je u projekat ponosa grada i prepoznatljivi motiv na novim razglednicama, pre neku godinu ugradio deo znanja i iskustva svog životnog poziva – pojašnjava stav žirija Milan Cmiljanović, predsednik Društva „Limski darovi“, u čijoj organizaciji se i održava ova letnja manifestacija.

Pored izbora i tamburaša, organizovano je takmičenje u spremanju „limskog kotlića“.

– Ala parla srpski ovaj Erve – hvalili su Prijepoljci zeta Francuza, pripadnika Žandarmerije, rođenog u Bretanji, odajući tako priznanje Ivani, koja ga je za pet godina naučila naš jezik.

Ipak, ključne poene zaradio je zato što u Prijepolje stiže svakog Božića i leta i što je redovan posetilac boemskog „Kućerka“ kraj Lima.

Nauk za stare, a i buduće zetove: Bosanac Amer Adanović, mašinski inženjer, zbog Prijepoljke je završio jednu od ovdašnjih škola – pecarošku. Baš to mu je pomoglo da na dalekoj Floridi upeca ribu tešku 30 kila i da se time hvali tazbini. Svedok mu je, ko bi drugi, do supruge Sehade, devojačkog prezimena Kajević. Šuraci će mu to priznati tek ka upeca mladicu, kraljicu limskih virova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.