TRAŽE NOVI TEST Roditelji zbog jedinica iz engleskog krive direktora gimnazije u Prijepolju

Roditelji osmoro učenika Gimnazije u Prijepolju optužili su direktora škole da je on kriv što su njihova deca dobila jedinice na završnom testu iz engleskog jezika.

Roditelji smatraju da se to dogodilo jer prilikom polaganja testa nisu obezbeđeni adekvatni uslovi, dok direktor Gimnazije Ljubomir Šuljagić kaže da je test protekao u najboljem redu, a da su jedinicu dobili učenici koji “nisu imali dovoljan nivo znanja”.

Nezadovoljni roditelji traže da se test poništi i radi novi, a u ceo slučaj se uključila i lokalna samouprava koja je u školu poslala prosvetnog inspekora.
 

– Moji sinovi nikada tokom školovanja nisu imali negativnu ocenu iz engleskog, a na završnom testu su dobili jedinicu zbog čega nisu prošli ni test na Policijskoj akademiji. Obraćali smo se direktoru škole, ali se on bahato ponašao i nije želeo da nas sasluša pa smo bili prinuđeni da se za pomoć obratimo predsedniku opštine – rekao je otac dvojice učenika Milanko Bezarević.
 

Direktor Šuljagić odbacuje optužbe. On kaže da se „u principu radi o lošim đacima“ i da se na rezultate testa najviše žalio roditelj đaka koji je na polugodištu imao čak sedam negativnih ocena. Od 57 gimnazijalaca završnog razreda na popravi ispit u avgustu je upućeno osam đaka.
 

– Nezadovoljni roditelji kažu da je prilikom testiranja bila galama u učionici, što nije tačno, a niko od njih u svojoj žalbi ne pominje da mu je dete dalo katastrofalno loše odgovore na ispitna pitanja. Olako su i neozbiljno shvatili test i žalosno je kakvo su neznanje pokazali. Neki od njih su ispit bukvalno shvatili kao proputovanje. Došli su na njega sa putnim koferom, ispit koji traje četiri školska časa odradili za nepun sat i otrčali na autobus i voz – kaže za „Blic“ direktor Šuljagić.
 

U lokalnoj samoupravi kažu da će najkasnije sutra dobiti izveštaj prosvetnog inspektora.
 

– Neću podleći pritisku. Da bi poništio test morao bih da napišem hrpu laži na rad svojih kolega profesora i da od odgovornosti amnestiram loše i bahate đake, na šta neću pristati – kaže Šuljagić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.