Turistički radnici uklonili smeće sa vidikovca na Sokolici

Prijepolje – Uprkos vanrednom stanju, radnici Turističke organizacije iz Prijepolja, zasukali su rukave i očistili od smeća vidikovac na Sokolici, jedno od omiljenih izletišta žitelja te opštine.

Turistički uposlenici uklonili smeće sa vidikovca na Sokolici, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Brojni Prijepoljci sunčano vreme koriste za šetnju u prirodi, a jedno od najčešćih mesta gde odlaze je vidikovac na Sokolici. Međutim neogdovorni pojedinaci, nakon uživanja u prirodi iza sebe ostave ogromne količine smeća, što predstavlja negativan utisak i stvara ružnu sliku kod istinskih ljubitelja prirode.

Pivske flaše, plastične kese, ostaci roštilja samo su deo smeća koje gotovo da je zatrpalo vidikovac.

– Zbog konfiguracije terena, kamion komunalnog preduzeća nije u mogućnosti da priđe do samog vidikovca i da ukloni otpad. Iako nije naš posao da čistimo smeće, kao odgvorni ljudi i ove godine smo se organizovali, nismo čekali komunalce već smo zasukali rukave i očistili smeće koje se nalazilo kod vidikovca. Ovom prilikom apelujem na sve koji posećuju ovo mesto da ne ostavljaju za sobom smeće – kaže direktor TO Prijepolje Nebojša Svičević i dodaje da će već u ponedeljak turistički uposlenici krenuti sa čišćenjem plaže na Petrovcu.

 Projekat izgradnje vidikovca na Sokolici, koji je završen krajem 2016. godine iznosio je  1,1 milion dinara. Opština Prijepolje učestvovala je sa 350 000 dinara, a ostatak sredstava obezbedilo je Ministratvo trgovine, turizma i telekomunikacija preko projekta Turističke organizacije regije Zapadna Srbija „Izgradnja i opremanje deset vidikovaca“.

Posetioci koji dolaze na vidikovac, dobili su priliku da sa tog mesta posmatraju sve lepote grada na Limu. Pogled puca i ka nekim od najlepših planina u Srbiji – Zlataru, Zlatiboru, Jadovniku.

PP Media

The post Turistički radnici uklonili smeće sa vidikovca na Sokolici appeared first on PPmedia.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.