U Bučju kod Priboja gradiće se škola za nastavu u prirodi

Opština Priboj na jesen će dobiti jedinstven turistički objekat – školu u prirodi. Ministarstvo privrede raspisalo je tender za rekonstrukciju i prenamenu objekta škole u Bučju u turistički lokalitet, radi promocije turističkih potencijala Opštine.

Kako je za eKapiju izjavio Veljko Bojović iz Javnog preduzeća za uređenje građevinskog zemljišta i razvoj Priboja, nekadašnja osnovna škola biće pretvorena u dečje odmaralište i objekat za boravak u prirodi.

-Objekat će imati kapacitet od oko 60 ležajeva, kuhinju-restoran, teretanu i učionice za nastavu, a spoljno uređenje podrazumevaće dva terena za košarku, terene za odbojku i mali fudbal, rekreativne sprave za teretanu na otvorenom i igralište za mlađu decu – navodi Bojović.

Sadašnji izgled škole u Bučju

Prema njegovim rečima, prvobitna namena objekta je dečje odmaralište za organizovanje rekreativne nastave u prirodi, ali će biti otvoren i za turiste i ljubitelje netaknute prirode.

-Objekat će biti idealan i za planinarska društva zbog ambijenta u kojem se nalazi. Predeli izuzetnih odlika kao što su kanjon Sutjeske i blizina visoravni Krnjača povoljni su za slobodno penjanje i istraživanje biodiverziteta – ističe Bojović.

Investicija je vredna 32 miliona dinara bez PDV-a a finansijeri su Ministarstvo privrede i Opština Priboj. Projekat za izvođenje radova izradila je firma Arhi-Dom projekt iz Priboja, a investitor je lokalna samouprava. Idejno rešenje uradila je arhitekta Milica Stojimirović iz Beograda.

Kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, spratnost budućeg objekta je Su+Pr+Sp+Pk, a imaće kamene zidove. Predviđen je i parking prostor i spoljna rasveta.

Po rečima Bojovića, odmaralište će biti završeno do novembra ove godine.

Ekapija i PP Media

The post U Bučju kod Priboja gradiće se škola za nastavu u prirodi appeared first on PPmedia.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.