U četiri opštine Zlatiborskog okruga tokom vanrednog stanja bez posla ostalo 150 lica

Prijepolje/Priboj/Nova Varoš/Sjenica – Od uvođenja vanrednog stanja, zaključno sa 6. majom, na evidenciju nezaposlenih u filijali Nacionalne službe za zapošljavanje u Prijepolju, zbog prestanka radnog odnosa prijavilo se 150 lica. Od tog broja 90 je podnelo zahtev za novčanu naknadu, podaci su prijepoljske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.

Zgrada u kojoj su smeštene prostorije NSZ Filijala Prijepolje, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Među prvima, posledice vanrednog stanja uvedenog zbog epidemije korona virusa osetili su privrednici. Neki od njih reagovali su otpuštanjem radnika. Različite su procene koliko je radnika u prethodnih nekoliko nedelja u Srbiji ostalo bez posla. 

Prema rečima Zoran Martinovića, direktora Nacionalne službe za zapošljavanje, na tržištu rada za sada ne vide drastične promene a mnogi poslodavci su se odlučili da zbog mera Vlade vrate otpuštene radnike.

Broj otpuštenih i onih koji su izgubili posao najviše se vidi kroz prijave na evidenciju nezaposlenih NSZ kao i kroz broj onih koji su podneli zahteve za isplatu novčane naknade. Na evidenciju NSZ filijale Prijepolje, koja pokriva opštine Priboj, Prijepolje, Novu Varoš i Sjenicu, za vreme vanrednog stanja prijavilo se 150 lica zbog prestanka radnog odnosa dok je od tog broja, 90 njih podnelo zahtev za novčanu naknadu.

Brojke su jasne i govore da se, otkad je uvedeno vanredno stanje, na evidenciju prijavilo mnogo više lica od onog broja koji se prijavio za novčanu naknadu. Može se zaključiti da se radi o licima koja nisu bila na evidenciji a sada su se prijavila jer su do 30. aprila bile aktuelne i mnoge mere predviđene akcionim planom zapošljavanja Nacionalne službe za zapošljavanje.

PP Media

The post U četiri opštine Zlatiborskog okruga tokom vanrednog stanja bez posla ostalo 150 lica appeared first on PPmedia.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.