U Priboju potreba za radnicima sve veća

U organizaciji NSZ danas je u pribojskom hotelu Lim otvren sajam zapošljavanja na kojem je potrebe za zapošljavanje 120 novih radnika iskazalo 27 poslodavaca.

Sajam otvorio narodni poslanik Krsto Janjušević, foto: A.Rovčanin, RINA

Direktorka NSZ filijala Prijepolje Ana Pejović istakla je da je sajam jedna od mera aktivne politike kao i da je rezultat veoma uspešne, dugogodišnje i kontinuirane saradnje sa poslodavcima i opštinom Priboj.

“Dugogodišnja stagnacija privrednih aktivnosti u Priboju je bila evidentna, ali sada se oseća pozitivan napredak”, kazala je ona i dodala da očekuje da će se ovaj pozitivan trend nastaviti i u budućnosti. Pejović je naglasila da je dobar pokazatelj i to što se na sajmu ove godine pojavio veći broj privrednika koji su iskazali potrebu za zapošljavanjem novih radnika u odnosu na prethodnu godinu.

Pomoćnik predsednika opštine za LER Jasmin Hodžić je istakao da je kroz lokalni akcioni plan zapošljavanja opština Priboj zajednički sa NSZ učestvovala u dve mere podsticaja zapošljavanja i to kroz javne radove i program samozapošljavanja sa osam miliona dinara.

Kancelarija za LER na raspolaganju svim preduzetnicima, foto: RINA A.Rovčanin

“Želim da poručim svim preduzetnicima da je lokalna kancelarija za ekonomski razvoj otvorena za njih i da ćemo im kao i do sada pružiti svaku vrstu podrške kako stručne tako i tehničke kako bi mogli da apliciraju za razne projekte”, rekao je Hodžić i dodao da opština na taj način kako bi podržava privatno preduzetništvo u Priboju.

On je podsetio da je nedavno završen konkurs za sredstva kod EU Progresa koji sufinansira kupovinu opreme za preduzetnike i na kom je više od 10 preduzetnika dobilo 80 posto sredstava za kupovinu opreme. Hodžić je istakao da su određeni projekti finansirani i iz ENECA fondova kao i da je u toku izrada velikog broja projekata koje kancelarija za LER treba da realizuje zajedno sa preduzetnicima.

Veliki broj privrednih subjekata iskazao je danas interesovanje za zapošljavanjem novih radnika. Među njima je i turska kompanija Fleks akademi koja posluje u okviru Slobodne zone Priboj.

Šef administracije u ovoj kompaniji Samira Smailbegović je naglasila da je da oni drugi put učestvuju na sajmu zapošljavanja i da su im potrebni autogeni varioci, akva varioci i operateri na CNC mašinama.

“U ovom periodu prošle godine smo zapošljavali 91 lice a u ovom trenutku taj broj je porastao na 220. Plan poslodavca je da do kraja godine taj broj bude 300 i nadamo se da ćemo uz pomoć ovog sajma naći odgovarajući kadar i popuniti planiranu kvotu”, kazala je Smailbegović.

Ona je kazala da su ambijent i uslovi u ovoj firmi zadovoljavajući a da je dobar pokazatelj to što ljudi kod njih svakodnevno traže posao.

Veliko interesovanje Pribojaca za zapošljavanjem, ali i poslodavaca foto: RINA A.Rovčanin

“Takođe vodimo računa i o socijalnoj kategoriji a preporuka našeg poslodavca je da se porodica u kojoj ni jedan član nema posao bude prioritet”, tvrdi Smailbegović.

Sajam je zvanično otvorio narodni poslanik Кrsto Janjušević koji se tom prilikom zahvalio NSZ koja kako je rekao, radi izvanredno i sa kojom opština Priboj ima odličnu saradnju.

Janjušević je precizirao da je Projekat Slobodne industrijske zona Priboj nešto na šta su izuzetno ponosni jer je u januaru prošle godine u njoj posao našlo 140 Pribojaca a godinu dana kasnije bilo ih je već 400.

“Od 13 slobodnih zona u Srbiji pribojska je najbržerastuća”, precizirao je Janjušević.

“Turska kompanija Fleks akademi je tu najozbiljniji investitor jer zapošljava najviše ljudi, ali i ostali investitori se polako razvijaju. Prostora u Slobodnoj zoni ima sve manje pa je ideja da se ona proširi”, izjavio je poslanik Janjušević.

On je pohvalio rad lokalne samouprave koja je veoma efikasna a u prilog tome govori činjenica da svaki investitor, ne čeka odgovor duže od 24 sata bilo da je u pitanju građevinska dozvola ili bilo koja vrsta odgovora.

Benefiti sajma tek će biti vidljivi u narednom periodu, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Prema rečima poslanika Janjuševića od izuzetne važnosti je nastavak radova na Кoridoru 11 od Preljine do Požege za koje je rok za završetak 2, 5 godine.

“To će biti putokaz novim investitorima ka našim krajevima Priboju, Prijepolju, Novoj Varoši kako u oblasti industrije tako i u oblasti turizma. To će neizmerno značiti turizmu Zlatibora, Zlatara i uopšte našeg kraja”, precizirao je on.

Janjušević je objasnio da će zadovoljstvo biti potpuno tek kad svi oni koji u Priboju traže posao budu zaposleni i kada se svi Pribojci koji su otišli u Beograd, Sarajevo i Podgoricu za poslom vrate u grad na Limu.

“Tada ćemo biti zadovoljni i to je naš jedini zadatak i put od koga nećemo odustati”, zaključio je poslanik Кrsto Janjušević.

Rina i PP Media

PPmedia.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.