У Пријепољу са редитељем Душаном Лазаревићем пред ТВ премијеру серије „Беса“

У Србији је први пут радио пре десет година. Иако је, како каже, предност филмске продукције у Америци и Европи висок буџет  и организација, продукција у Србији и региону ипак има своје креативне предности.

Код нас постоји нека врста балканског креативног анархизма који мени јако прија. Када смо почели да развијамо сценарио за „Бесу“ и када су продуцент и сценариста почели да шире много ван оквира онога што је замишљено и онда је то инспирисало све нас и онда смо загризли метак и мењали, обогаћивали целу серију током продукцијског процеса и тако нешто се ретко дешава ван. Тамо кад се уђе у продукцију то је све закуцано, могу да се импровизују неке ствари, али да се толико излази ван оквира не би могло као овде и милим да је то добро, објашњава Лазаревић.

Криминалистичка серија Беса коју је режирао почиње да се емитује у Србији. Сценарио  по идеји Срђана Шапера потписује познати британски писац Тони Џордан, а у дванаест епизода серије се контекст српско-албанских односа представља кроз преплитање породичних, психолошких и криминалних ситуација.

Наишао сам на доста отпора поготово код Енглеза, који су очекивали да ће одавде само извући један добар производ жанровски у једној егзотичној земљи и локацији. На сву срећу уз подршку продуцената и сценариста београдских, писаца, глумаца и свих тако да на крају баладе смо успели да британски део продуцената убедимо да се опусте и да их контаминирамо овим нашим балканским менталитетом, истиче Лазаревић.

И први сусрет са Пријепољем и околином је за њега био филмски са дозом трилера јер је пут до Сопотнице пун серпентина прешао по мраку, а право лице Пријепоља ће упознати по сунчаном дану.

The post У Пријепољу са редитељем Душаном Лазаревићем пред ТВ премијеру серије „Беса“ appeared first on ForumInfo.rs.

Forum Info

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Prethodni Миладин Радуловић Крцун – партизански илегалац у четничком штабу

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.