U utorak promocija Priboja kao domaćina otvaranja Sportskih igara mladih

Beograd/Priboj – Pandemija korona virusa odložila je početak Sportskih igara mladih, ali karavan sporta i prijateljstva u kojem je do sada nastupilo više od 1,7 miliona učesnika uskoro počinje svoj put po Srbiji, i to iz Priboja.

Priboj grad domaćin otvaranja Sportskih igara mladih, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Promocija grada da Limu, kao domaćina svečanog otvaranja ovogodišnjih Igara planirana je za utorak 19 maja kada će biti predstavljen kalendar, kao i uslovi takmičenja za decu iz osnovnih škola u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Sportske igre mladih kreću sa svojom sedmom sezonom u Srbiji, u kojima je samo tokom prošle godine učešće uzelo oko 75 hiljada mališana iz cele zemlje.

– Dugo najavljivana i očekivana promocija, ugledaće konačno svetlost dana. Sigurna sam da ćemo se i ovog leta lepo družiti širom Srbije na sportskim terenima. Deca su zavolela Igre, i jedva čekaju da takmičenja počnu – kaže Ivana Jovanović, direktorica SIM.

Dobra saradnja uspostavljena u prethodnom periodu između lokalne samouprave i podmlađenog Sportskog saveza Priboja sa rukovodstvom Sportskih igara mladih, za rezultat ima promociju Priboja za ovogodišnjeg domaćina iz kog će ova najveća amaterska sportska smotra u Evropi krenuti na put kroz celu Srbiju.

– Predsedniku opštine Lazaru Rvoviću biće uručena zlatna povelja kao domaćinima Dunav osiguranje Sportskih igara mladih za 2020. godinu i na taj način obeležićemo svečano početak Igara – navodi direktorica Jovanović.

Predsednik Sportskog saveza Priboja Filip Komarica kaže mu je zadovoljstvo što će plamen Igara krenuti iz Priboja. On navodi, da je reč o izuzetno značajnoj sportskoj manifestaciji, čija organizacija zahteva veliku ozbiljnost i odgovornost.

– Poštujemo sve preporuke koje je doneo Krizni štab i mere Vlade Srbije i istih ćemo se pridržavati u narednom periodu. Ozbiljno se pripremamo kako bi početak Igara dočekali što spremnije – ističe Filip Komarica i dodaje da je Priboj dobio i organizaciju tri državna prvenstva koja koja će se organizovati u okviru SIM, reč je takmičenju u malom fudbalu, atletici i igri između dve vatre.

PP Media

The post U utorak promocija Priboja kao domaćina otvaranja Sportskih igara mladih appeared first on PPmedia.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.