Udruženje Prijepoljaca u Beogradu doniralo medicinsku opremu u vrednosti od 15 000 evra

Prijepolje – Udruženje Prijepoljaca u Beogradu doniralo je bolnici u Prijepolju opremu za digitalizaciju rendgen aparata u vrednosti od 15 000 evra.

Foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Prema rečima direktora bolnice dr Zorana Drobnjaka ova donacija je od izuzetnog znjačaja jer će smanjiti troškove, snimanja će se raditi brže i preciznije.

“Digitalni snimci su od posebnog značaja kada je reč o skrining mamografiji. Bez digitalnog mamograf snimka, skrining gubi smisao, jer se ne vide promene koje su specifične za karcinom dojke”, kazao je dr Drobnjak. On je istakao da su digitalni snimci važni i za sva ostala snimanja u bolnici.

Digitalni snimci omogućiće bržu i precizniju dijagnostiku, Foto: GZS

Prema njegovim rečima sledeća faza je pokretanje informatičkog sistema koji će omogućiti povezivanje radiologije sa svim ostalim odeljenjima.

GZS i PP Media

The post Udruženje Prijepoljaca u Beogradu doniralo medicinsku opremu u vrednosti od 15 000 evra appeared first on PPmedia.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.