Uprkos vanrednom stanju napreduju radovi na izgradnji monaškog konaka u manastiru Mileševi

Prijepolje – Episkop mileševski Atanasije obišao je gradilište u manastiru Mileševi gde je u toku izgradnja novog monaškog konaka, zapadno od postojećeg starog.

Foto: Eparhija mileševska

Кonstatovano je da radovi uprkos novonastaloj situaciji teku zadovoljavajuće, uz primenu svih mera koje je propisala Vlada Republike Srbije. Ako se u međuvremenu ne dogodi nešto novo nepredviđeno radovi bi trebalo da se odvijaju planiranom dinamikom, i ne bi trebalo da bude kašnjenja.

Projektom koji je odobrio Zavod za zaštitu spomenika kulture iz Кraljeva predviđeno je da u novom monaškom konaku budu smeštene monaške radionice za šivenje, vezenje, ikonopis, rukodelje, kao i pomoćne prostorije za te radionice.

PP Media

The post Uprkos vanrednom stanju napreduju radovi na izgradnji monaškog konaka u manastiru Mileševi appeared first on PPmedia.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.