Uspešna godina za pribojski Sportski savez

Priboj – Sportske igre mladih, Mali sajam sporta, Omladinske seoske igre, atletski miting, Biciklistička trka kroz Srbiju, školska sportska takmičenja na lokalnom, okružnom i regionalnom nivou, Letnja liga u malom fudbalu „Marko Prijović“, samo su neke od 36 manifestacija u kojima je Sportski savez Priboja učestvovao kao organizaor ili suorganizator u 2019. godini.

Prvi čovek Saveza, mladi i agilni Filip Кomarica, očigledno može biti zadovoljan učinjenim u 2019. godini.

-Iza nas je godina u kojoj smo organizovali 36 manifestacija, ostvarena je izuzetna saradnja sa Sportskim savezom Srbije, Sportskim igrama mladih, Zavodom za sport i medicinu Republike Srbije, kao i sa drugim granskim i lokalnim savezima na državnom nivou. Na lokalnom nivou je ostvarena odlična saradnja sa osnovnim i srednjim školama, počela je sa radom besplatna škola sporta za najmlađe učenike, unapređen je nivo saradnje sa svim klubovima i udruženjima, deci Priboja smo dali mogućnost da nas svakodnevno kontaktiraju da pokušamo da nađemo model da njihove predloge sprovedemo u delo. Ovom prilikom moram i da pohvalim moje kolege, Šarak Denisa i Nikačević Slobodana koji rade izuzetno i neumorno obavljaju svoje radne obaveze bez kojih Sportski savez Priboj ne bi funkcionisao na ovom nivou – kaže predsednik Sportskog saveza Filip Komarica.

Кroz manifestacije koje su održane u godini čiji se otkucavaju poslednji sati može se videti da je akcenat Sportskog saveza bio na deci?

Кao što ste pomenuli, akcenat Sportskog saveza je da deci Priboja omogućimo što bolje uslove za bavljenje sportom i u tome uspevamo. Većina manifestacija koju smo održali bila je usredsređena na decu.

Кakva je saradnja sa lokalnom samoupravom?

Moram da istaknem da imamo izuzetnu saradnju sa lokalnom samoupravom na čelu sa predsednikom Rvovićem, koji nam daju vetar u leđa za sve manifestacije koje održavamo.

Da li se prominio sistem rada u klubovima, da li se ispoštovala preporuka čelnika lokalne samouprave da na čelu klubova nema politilara, a da igraju samo sportisti iz Priboja?

Predsednik Sportskog saveza Filip Komarica

Sportski savez, sportski klubovi i udruženja su ispoštovali preporuke čelnih ljudi lokalne samouprave i u svojim organizacionim strukturama nema politički aktivnih ljudi. U većini klubova igraju pribojska deca i na dobrom putu smo da to bude u svim kolektivima.

Ove godine Priboj je po prvi put bio jedan od organizatora Sportskih igara mladih?

Bili smo privilegovani da budemo jedan od organizatora SIM-a, zahvaljujući rukovodstvu Sportskih igara mladih i predsednici Ivani Jovanović ostvarena je izuzetna saradnja.

Posle dužeg vremena Priboj je obnovio saradnju sa Sportskim savezom Srbije i Zavodom sasport i medicinu Republike Srbije?

Uspostavljena je saradnja sa Sportskim savezom Srbije na izuzetnom nivou, Priboj je bio domaćin Malog sajma sporta, uzeli smo i učešće na Velikom sajmu sporta, postoji svakodnevna komunikacija sa čelnim ljudima Saveza. Takođe, ostvarena je izuzetna saradnja sa Zavodom sa sport i medicinu Republike Srbije na čijem čelu je Goran Bojović, naš sugrađanin koji je uvek spreman da pomogne svom gradu na čemu smo mu zahvalni.

Кrunana na uspešnu godinu, ne rezultatski koliko organizacionu, bio je odlazak u Zagreb na promociju Aleksandra Čeferina, predsednika UEFE u ambasadora SIM-a, gde su deca iz Priboja imala tu čast da predstavljajuSrbiju.

Opet se ponavljam, najveća zahvalnost ide Sportskim igrama mladih i gospođi Ivani Jovanović koja je omogućila deci Priboja da učestvuju na promociji novog ambasadora i koja je prepoznala našu želju da deci ostvarimo najbolje uslove za bavljenje sportom.

I na kraju kakvi su planovi za 2020. Godinu?

Planovi za narednu godinu ogledaju se u tome da pokušamo da organizujemo isti broj manifestacija, s tim da pokušamo da svaku manifestaciju nadogradimo kako u organizacionom tako i u tehničkom smislu. I nadam se da ćemo imati više dece koja će se baviti sportom.

PP Media

The post Uspešna godina za pribojski Sportski savez appeared first on PPmedia.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.