Ušteđeno oko 500.000 dinara

Zahvaljujući bespovratnim sredstvima od 110.000 evra i projektu „Zelena ekonomoja – put ka energetskoj efikasnosti“, koji je realizovan uz finansijsku podršku EU, Prijepolje je dobilo novi sistema grejanja u četiri javne ustanove: zgradi lokalne samouprave, Muzeju, srednjoj Tehničkoj školi i vrtiću u Brodarevu, koje ukupno greju prostor od 7,5 hiljada kvadrata. Umesto 408 tona uglja i 350 kubika drva, koliko su ove ustanove trošile, u prošloj sezoni za njihovo grejanje potrošeno je 198 tona drvenog peleta, za šta je umesto 6.219.000 dinara iz opštinskog budžeta izdvojeno 5.750.000 dinara.

– Uštede su ove godine bile oko 10 odsto ali sve analize ukazuju na to da će sledeće godine one iznositi 30 procenata jer već sada imamo ponude za znatno povoljnijom nabavkom drvenog peleta, rekao je Dragiša Rakonjac, menadžer projekta i rukovodilac Odeljenja za budžet i finansije Opštinske uprave. „Zahvaljujući bespovratnim sredstvima EU omogućili smo odlično grejanje u ustanovama, dobre uslove za rad i ostvarili uštede uz sve ekološke principe. Pripremamo nove projekte kojima želimo da preko EU Progresa uradimo isto i u drugim javnim ustanovama, jer je naš budžet „tanak“ za ovakav finansijski zahvat“, istakla je Hanka Hajdarević, načelnica Opštinske uprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.