UŽIVO Počelo je; izbio požar na barikadama; poziv na bojkot FOTO/VIDEO

Policajac Dejan Pantić, koji je 10. decembra uhapšen na administrativnom prelazu Jarinje pušten je u kućni pritvor da se brani sa slobode.

Mladić Nikola Nedeljković (20) iz Beograda, koga je na Vidovdan uhapsila kosovska policija na Gazimestanu, pušten je na slobodu i on se zajedno sa svojom porodicom vratio u Beograd.

EU i SAD zabrinute su zbog napete situacije na severu Kosova i pozivaju sve na maksimalnu uzdržanost, saopštila je pres služba EU.

„Nisu postojali uslovi“

Spoljnopolitički analitičar Emir Abraši rekao je da nisu postojali uslovi da se bivši kosovski policajac Dejan Pantić duže drži u pritvoru, prenosi Koha. On je istakao da ga ne bi iznenadilo da su se sami međunarodni saveznici Kosova dogovorili sa pravosuđem, zaobilazeći Vladu.

„Nije bilo uslova za zadržavanje Pantića. Ne mislim da je pravosuđe bilo u prilici da nastavi meru pritvora bez ikakvih promena ili ne uspevši da obezbedi transport Pantića na jug Mitrovice. S druge strane, jasno je da postoji posvećenost međunarodnih saveznika Kosova, ne bi me iznenadilo da su se sami međunarodni saveznici Kosova dogovorili sa pravosuđem da se mera promeni, zaobilazeći vladu. To bi bila izuzetno loša vest, jer bi se na vladu gledalo kao na neozbiljnog saveznika i kao na saveznika sa kojim međunarodne zajednice ne mogu da razgovaraju o rešavanju tako ozbiljnog pitanja kao što je situacija na severu“, rekao je Abraši za KTV.

B92

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Prethodni TERETNI VOZ SA 12 VAGONA CISTERNI ISKLIZNUO IZ ŠINA KOD ZAJEČARA: Prevozio fosfornu kiselinu, saobraćaj obustavljen

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.