Vasiljević: Neću da nam mladi odrastaju u kockarnicama i kafićima, već na sportskim terenima

Nova Varoš – Opština Nova Varoš već duži niz godina izdvaja značajna sredstva za sport, tako je bilo i ove godine jer je iz budžeta opredeljeno 22 miliona dinara. Lokalna samouprava prepoznala je potrebe dece i mladih i koliko je za njih ovakva investicija značajna.

Odrastanje na sportskim terenima a ne u kladionicama i kafićima

Posle Кućana i Petlovca, Vionik je treće novovaroško naselje u kojem je ove godine sagrađen teren za male sportove, namenjen rekreativcima.

„Prošle godine smo napravili pet sportskih terena ovo je šesti u prigradskom naselju Vionik, koji je koštao oko šest miliona dinara. Pošto smo opština koja želi da se ravnomerno razvija na čitavoj teritoriji, shvatili smo da naša deca ovde nisu imala mogućnosti da odrastaju kao deca u gradu i procenili smo da je jedna od važnijih investicija upravo sportski teren koji je bilo ne zamislivo napraviti u ovom naselju jer nema kvadrata ravne površine“, kaže predsednik opštine Radosav Vasiljević.

Upravo zahvaljujući prvom čoveku opštine i njegovoj inicijativi ovaj teren je danas u funkciji. Opremljen je za mali fudbal, košarku, rukomet.

Predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević

„Ja sam došao ovde pre dve godine, slikao se sa dva mališana u travi do kolena. Zahvaljujem se vlasniku parcele jer nam je izašao u susret da napravimo deci sportski teren da se ne lome po stepeništu. Projekat je obuhvatio površinu koju smo imali, ograda, potporni zidovi, koš i sve mogućnosti za decu, da omladina boravi ovde, da detinjstvo i mladost ne provode u kockarnicama i kafićima“ , naglašava Vasiljević i dodaje da će lokalna samouprava nastaviti sa projektima koji su daleko veći od ovog.

„Imamo podršku države i siguran sam da Nova Varoš više neće biti u blatu i paučini u kom je bila dugo godina. Radimo i fudbalski stadion za visinske pripreme na Zlataru na 1.200 metara nadmorske visine. Radovi su u punom jeku, Putevi Pazar su zaduženi za taj posao i očekujemo završetak sledeće godine kada ćemo biti domaćini 57. MOSI igara u Novoj Varoši“, ističe predsednik opštine.

GZS i PP Media

The post Vasiljević: Neću da nam mladi odrastaju u kockarnicama i kafićima, već na sportskim terenima appeared first on PPmedia.

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Prethodni U Prijepolju uhapšene dve osobe zbog droge

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.