Vaskršnja čestitka predsednika opštine Prijepolje Dragoljuba Zindovića

Predsednik opštine Prijepolje, Dragoljub Zindović, čestitao je Vaskrs sveštenstvu i monaštvu Mileševske eparhije i vernicima koji ovaj praznik obeležavaju po julijanskom kalendaru.

Dragoljub Zindović čestitao Vaskrs, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

-Ovo je najradosniji hršćanski praznik, praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću i koji nam daje veru u ljudsku dobrotu. Nikada Vaskrs nismo dočekivali u ovako teškim trenucima, kada ne možemo da se okupimo, kada moramo da budemo udaljeni i od najbližih i najdražih upravo da bi im sačuvali život i pokazali našu odgovornost, našu plemenitost, našu privrženost, dobrotu i ljubav. Ovo je trenutak iskušenja, kada se ljudska solidarnost uzdiže iznad ličnih i pojedinačnih interesa i kada se povezujemo u čovečnosti i čestitosti. Možda se odričemo zajedničke proslave ali zato naše misli nikada tako potpuno nisu bile uz naše najmilije i naše najbliže. Neka svi pravoslavni hrišćani Vaskrsenje Hristovo slave uz poruke nade, optimizma, poverenja i želje da se svi odnosimo jedni prema drugima nošeni uzvišenom ljubavlju i saosećanjem ali da takav odnos imamo i prema svim ljudima, prema našim sugrađanima, komšijama i prijateljima koji nisu iste vere. Neka ovaj praznik koji dočekujemo u tišini zbog brige za zdravlje i život svih nama bliskih, u svima nama probudi osetljivost na patnje i potrebe drugih, želju da se međusobno bolje razumemo ali i želju za pravdom i mirom. Uzvišenost ovakvih praznika možemo osetiti i istinski doživeti samo kroz međusobno uvažavanje, poštovanje i praštanje. Ovi naši prostori su i afirmacija čovečnosti jer smo svi na svome, iako pripadamo različitim verama i nacijama – kaže se u čestitci koju je predsednik opštine Dragoljub Zindović uputio povodom Vaskrsa.

PP Media

The post Vaskršnja čestitka predsednika opštine Prijepolje Dragoljuba Zindovića appeared first on PPmedia.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.