Vladika Filaret odobrio upotrebu bazena

Vladika Filaret odobrio upotrebu bazena

AUTOR: S.BJELIĆ

Priboj – Od februara ove godine, u procesu vraćanja imovine crkvi, zgrada Centra za rehabilitaciju u Pribojskoj Banji pripala je Mileševskoj eparhiji. RH centar je iseljen, a bazeni tople vode su od tada bili van upotrebe. Na zahtev meštana Pribojske Banje, vladika mileševski Filaret, ove nedelje je odobrio upotrebu bazena. Pacijenti RH centra, koji od iseljenja radi u prostorijama hotela „Lim“ u Priboju, moći će, uz odobrenje lekara, da koriste lekovite izvore u Pribojskoj Banji.

_mg_2693_ocp_w380_h300

Pristup bazenima do ove nedelje nisu imali ni turisti u privatnom smeštaju, pa su meštani Pribojske Banje uputili peticiju vladiki Filaretu kojom su tražili da im se to omogući, kako bi mogli da ostvare prihode od izdavanja smeštaja za turiste. Vladika je na lokalnoj televiziji objavio prihvatanje zahteva i objasnio zašto kasne radovi na izgradnji turističkog kompleksa. Planirano je da radovi budu završeni početkom juna, kada je najavljena i poseta patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila. Rečeno je da radovi kasne zbog potrebe da pojedinačni delovi projekta budu objedinjeni, nedostatka sredstava i nezainteresovanosti firmi za raspisane tendere.

– Svi bi mi voljeli da zaradimo i vi što izdajete smiještaj i Eparhija, ali nije Eparhija kriva za kašnjenje. Eparthija ne piše projekte, mora CIP da ih završi, rekao je Filaret i objasnio da je oko finansiranja razgovarao sa ministrom Milutinom Mrkonjićem i još nekim funkcionerima i da ima uveravanja da bi Eparhija mogla da dobije neke razvojne kredite. „Ako bi se obezbijedila sredstva još nije kasno da ispoštujemo najavljeni rok, moglo bi biti gotovo u junu, radilo bi se na oruk i u tri smijene“, rekao je Filaret.

Kada je Mileševska eparhija zimus preuzela RH centar u Pribojskoj Banji, najavljena je izgradnja hotela sa četiri zvezdice po projektu CIP. Ukupna vrednost hotela je oko 16 miliona evra, a u njemu je trebalo da bude zaposleno 350 ljudi, lekara, fizioterapeuta, medicinskih sestara. Tada je rečeno da za finansiranje postoje ponude dvojice biznismena – Grka sa Kipra i jedne ruske kompanije. Za sada, od realizacije tih najava nema ništa.

– Izvor: http://www.danas.rs/dodaci/sandzak/vladika_filaret_odobrio_upotrebu_bazena.42.html?news_id=259431#sthash.ydj2lsHL.dpuf

MARKETING

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

POVEZANE VESTI

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Grad Prijepolje

Grad Prijepolje se nalazi u jugozapadnom delu Srbije na tromeđi Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.
Pročitaj više

Most sultana Mehmeda Fatiha

Prvi pomeni mosta na Limu datiraju kada i o Prijepolju, jer se sa njegove lijeve obale morao preći most pa doći u Prijepolje.
Pročitaj više

Kanjon Mileševke

Klisure reka Lima i Mileševke, koja se uliva u Lim kod Prijepolja, nalaze se u jugozapadnoj Srbiji.
Pročitaj više

Kompleks “Boško Buha”

Memorijalni kompleks „Boško Buha“ se nalazi u selu Jabuka, kod Prijepolja i posvećen je pionirima i omladincima.
Pročitaj više

Reka Lim

Reka Lim Prijepolje jedna od najlepših reka Srbije. Izvire iz Plavskog jezera i teče dužinom od 174 kilometra.
Pročitaj više

Park narodnih heroja

Park pored reke Mileševke u Vakufu, nazvan je Park narodnih heroja jer je u njemu postavljena bista četvorice heroja.
Pročitaj više

Rimska nekropola Kolovrat

Kolovrat je naselje i nekropola na ušću Seljašnice u Lim, kod današnjeg Prijepolja, Srbija.
Pročitaj više

Istorija Prijepolja

Na prostoru Prijepolja postoje ostaci ljudskog stanovanja još iz praistorijskog oba pa sve do današnjih dana.
Pročitaj više

Kulturno istorijski spomenici

Ibrahim – pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju. Prvi put se pominje u „Putopisu“ Evlije Čelebije.
Pročitaj više

Sahat Kula

Sahat-kula u Prijepolju je izgrađena u 16. veku. Prepoznatljiva je kao jedan od simbola Prijepolja.
Pročitaj više

Aco Pejović

Aco Pejović (Prijepolje, 18. april 1972) je pop pevač. Odrastao je u malom naselju Kolovrat sa braćom Predragom i Radojicom. Priznao je da su poput mnogih dečaka bili nestašni i da su svako leto čekali da se kupaju na Limu i prave brane.
Pročitaj više

Manastir Mileševa

Manastir Mileševa je srpski srednjovekovni manastir. Nalazi se na šestom kilometru od Prijepolja na reci Mileševci.
Pročitaj više

Ibrahim – pašina džamija

Ibrahim-pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju, prvi put se pominje u Putopisu Evlije Čelebije iz 1664. godine.
Pročitaj više

Sopotnica

Sopotnica se nalazi u jugozapadnom delu Srbije, nedaleko od Prijepolja, na planini Jadovnik.
Pročitaj više

Kuća Jusufagića

Kuća Jusufagića predstavlja tipičnu begovsku kuću ovih prostora. Građena je na brežuljku iznad centra grada.
Pročitaj više

Stećci u Hrtima

Stećci u selu Hrta, kao redak primer srednjovekovnog groblja čija su nadgrobna obeležja.
Pročitaj više

Dženan Lončarević

Dženan Lončarević (Prijepolje, 10. april 1975) je pop pevač. Muzičku karijeru započeo je po lokalnim kafićima i klubovima, a javnost ga je upoznala kada su snimci njegovih nastupa počeli da se šire po internetu.
Pročitaj više

Vlade Divac

Vlade Divac (Prijepolje, 3. februar 1968) je proslavljeni bivši jugoslovenski i srpski košarkaš. Od 2009. godine je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije. Vlade Divac je trenirao košarku od malena u rodnom Prijepolju.
Pročitaj više

Nemanja Petrić

Nemanja Petrić (Prijepolje, 28. jul 1987) je srpski odbojkaš. Visok je 202 cm i igra na poziciji primača servisa u ruskoj ekipi Belogorje. Početak Petrićeve profesionalne karijere usko je povezan sa Igorom Kolakovićem.
Pročitaj više

Nadir Dacić

Nadir Dacić (Prijepolje, 4. januar 1969) iz Cetanovića, od oca Hafiza i majke Safe, rođene Batkić. U rodnome mjestu završio je osnovnu školu, Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu. Fakultet za islamske studije u Novom Pazaru.
Pročitaj više
MARKETING

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2024. Sva prava zadržana.