Vodostaj Lima jutros u stagnaciji

Na poplavljenim područjima u opštini Prijepolje stanje se stabilizuje, a vodostaj Lima jutros je 322 centimetra, što je šest centimetara niže od maksimuma  izmerenog noćas oko jedan sat.

Načelnik Odseka za prognozu voda Republičkog hidrometeorloškog zavoda Srbije Dejan Vladiković rekao je agenciji Beta da je vodostaj Lima juče kod Prijepolja vrlo brzo dostigao kotu redovne odbrane od plus 200 centimetara, a zatim i nivo za vanrednu odbranu – plus 300 centimetara.

8228bf7711a18b6dfd0471ccfc436500_XL

„Najveći vodostaj smo imali oko ponoći – plus 328 centimetara“, rekao je Vladiković.

Prema njegovim rečima, vodostaj Lima kod Bijelog Polja jutros je plus 307 centimetara, što upućuje na dalji pad nivoa reke u toku dana.

Ni narednih 48 sati ne bi trebalo očekivati bitnije promene, a od ponedeljka bi, zbog topljenja snega, moglo da dođe do usporavanja smirivanja vodostaja reka na tom području.

U Brodarevu su tokom noći evakuisane dve porodice koje su bile ugrožene poplavom. Pod vodom je oko 100 objekata, mahom pomoćnih zgrada, ali i jedan broj kuća u naseljima Brodarevo, Ivanje, Kamenogorsko naselje i Zalug.

Jedinica za spasavanje je tokom noći distribuirala na najugroženija mesta džakove sa peskom za odbranu od poplava.

Izvor: Radio Sto Plus

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.