Vučić: Za Vladu su svi jednaki – i Bošnjaci, Albanci…


Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Skupštini da Vlada neće tolerisati dugačije ophođenje državnih institucija prema građanima koji nisu Srbi.

„Želim da svaki Bošnjak ili Srbin u Sjenici, Tutinu, Prijepolju.., na jednak način doživljava ovu vladu i da zna da su joj svi ljudi isti“, kazao je Vučić.

 

On je to rekao povodom izlaganja poslanika Stranke demokratske akcije Sandžaka Enisa Imamovića koji je ukazao da su Bošnjaci u Sandžaku u teškom položaju zbog nerazjašnjenih ubistava i „selektivne primene zakona“ i nezaposlenosti koja je u Tutinu veća od 70 odsto, a u Novom Pazaru 52 odsto. Vučić je rekao da će do kraja dana proveriti sve što je čuo od Imamovića i „ako ima istine“ u izlaganju Imamovića, „preuzećemo odgovarajuće mere“.

 

„Razlike u ophođenju i ponašanju u tužilaštvu, policiji… prema pojedincima jer su druge vere i nacije, nećemo tolerisati“, kazao je Vučić.

 

On je rekao da se ne plaši izlaska nezadovoljnih građana na ulice, ali smatra da se problemi ne rešavaju na ulicama, već u institucijama. Vučić je pozvao privrednike i žitelje Sandžaka koji imaju bilo kakvu ideju za razvoj tog kraja da o tome obaveste Vladu da bi dobili pomoć za to.

 

„Ne pomažemo mi samo strance, već i dobre domaće planove“, dodao je Vučić.

 

Imamović je nakon Vučićevog izlaganja rekao da podržava rekonstrukciju vlade. Jedini albanski poslanik u skupštini Srbije, Riza Haljimi zatražio je da se „zaustavi diskriminatorska politika“ prema njegovim sunarodnicima i preispita rad Koordinacionog tela za jug Srbije koji, kako je naveo, dokazuje tu diskriminaciju.

 

„U toku 13 godina rada tog tela za jug Srbije, gde Albanci čine 65 odsto stanovništva u Preševu, Bujanovcu i Medveđi, nijednom nije razmotrena mogućnost da Albanac bude predsednik tog tela ili šef“, kazao je Haljimi i dodao da dugo u toj kancelariji nije radio nijedan Albanac.

 

Haljimi je ukazao da je stopa nezaposlenosti Albanaca u Preševskoj dolini 80 odsto, a rekao je i da još nije sanirana šteta u toj oblasti nastala 1990-ih godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.