„Хамлет“ из Уба најбољи на 9. Фестивалу аматерских позоришта Западне Србије

Podeli vest:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
„Хамлет“ из Уба најбољи на 9. Фестивалу аматерских позоришта Западне Србије
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING

Доделом награда и признања најбољим представама и појединцима спуштена је завеса на 9.Фестивал аматерских позоришта Западне Србије. Позоришна представа „Хамлет у селу Мрдуши Доњој“ Иве Брешана, у режији Душка Ашковића, осим награде за најбољу представу фестивала освојила је још четири награде: за најбољу режију, епизодну мушку улогу, колективну глумачку игру и костимографију. По оцени селектора Волића друга најбоља представа фестивала је „Пуковник птица“ Аматерског позоришта Дома Културе, по тексту Христа Бојчева, а у режији Денија Мешића који је добио и признање за најперспективнијег младог редитеља. За улогу пуковника Фетисова у поменутој представи Меша Шендељ Жак добио је награду за најбољу мушку улогу.

И јесам и нисам очекивао ову награду. Ја сам носилац 42 награде за 40 година рада у позоришту, а ово ми је 27. нагарада за најбољу мушку улогу, што од стране жирија, што од стране публике. Ову награду сам јако прижељкивао из више разлога, оних интимних и природних, зато што се нешто дешава иза ове награде и управо зато ми је драго да сам је добио – истакао је Меша Шендељ Жак.

Представи „Херој нације“ у извођењу Позоришта „Александар Јоковић“, Библиотеке „Милован Глишић“ из Љубовије припало је треће место у укупном пласману, као и награде за најбољу сценографију и главну и епизодну женску улогу.Награда за најперспективнијег младог глумца додељена је Јовану Стојковићу за улогу у „Безименој представи“ Драмске секције Гимназије „Свети Сава“ из Пожеге, док је професорки Ани Марковић“ за исту представу припала награда за успешну драматургију. Награду за драмско пеагошки рад добио је Ибрахим Ћата Хасанагић за успешан рад на представи „Студенткиња“ у извођењу глумаца аматера Дома културе „Пиво Караматијевић“ из Прибоја. Селектор Фестивала Александар Саша Волић пријатно је изненађен избором текстова али и квалитетом глумаца и редитеља.

Александар Саша Волић, селектор Фестивала
Имамо срећу да су се појавили млади квалитетни редитељи. Пре свега ту мислим на Денија Мешића који се показао као врло даровит редитељ који. иако јако млад, има стрпљења за једног дебитанта. Зато није било дилеме да управо он добије награду за најперспективнијег младог редитеља – рекао је селектор  9.Фествала Александар Саша Волић.

Осим представа које су приказане у Пријепољу, у такмичарском делу  су биле  још три представе из Ваљева, Лознице и Богатића које, због недостатка новца, нису допутовале на Фестивал али их је селектор гледао на њиховим матичним сценама и оне ће бити у конкуренцији за пласман на Републичку смотру аматерских позоришта у Кулу.

Победничка представа одавде, са Фестивала аматерских позоришта Западне Србије кандидат је за Кулу. И од ове три, које нису овде одигране, једна је кандидат за Републичку смотру. Онда наш одбор за драмску уметност доноси коначну одлуку која ће представа бити представник Западне Србије у Кули – објашњава Александар Волић.

Завеса на Девети фестивал аматерских позоришта Западне Србије спуштена је представом „Блиски странци“ коју су у ревијалном делу, пред пријепољском публиком, извели глумци аматери Позоришне трупе АРТ „Чкаља“ из Крушевца.

Опширније у видео прилогу:

Forum Info

MARKETING

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

POVEZANE VESTI

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Grad Prijepolje

Grad Prijepolje se nalazi u jugozapadnom delu Srbije na tromeđi Bosne...

Prijepolje kroz vrijeme

To je u stara vremena bio veliki šeher. Kad je Osvajač...

Istorija Prijepolja

Na prostoru Prijepolja postoje ostaci ljudskog stanovanja još iz praistorijskog oba...

Kulturno istorijski spomenici

Ibrahim – pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju. Prvi put...

Most sultana Mehmeda Fatiha

Prvi pomeni mosta na Limu datiraju kada i o Prijepolju, jer...

Kanjon Mileševke

Klisure reka Lima i Mileševke, koja se uliva u Lim kod...

Reka Lim

Reka Lim Prijepolje jedna od najlepših reka Srbije. Izvire iz Plavskog...

Sahat Kula

Sahat-kula u Prijepolju je izgrađena u 16. veku. Prepoznatljiva je kao...

Ibrahim – pašina džamija

Ibrahim-pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju, prvi put se pominje...

Manastir Mileševa

Manastir Mileševa je srpski srednjovekovni manastir. Nalazi se na šestom kilometru...

Sopotnica

Sopotnica se nalazi u jugozapadnom delu Srbije, nedaleko od Prijepolja, na...

Kuća Jusufagića

Kuća Jusufagića predstavlja tipičnu begovsku kuću ovih prostora. Građena je na...

Park narodnih heroja

Park pored reke Mileševke u Vakufu, nazvan je Park narodnih heroja...

Rimska nekropola Kolovrat

Kolovrat je naselje i nekropola na ušću Seljašnice u Lim, kod...

Kompleks “Boško Buha”

Memorijalni kompleks „Boško Buha“ se nalazi u selu Jabuka, kod Prijepolja...

Prijepolje na društvenim mrežama

MARKETING
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING