За новчане казне и пенале по решењу судова другим ребалансом буџета опредељено 90,5 милиона динара – 40 милиона више од планираног

Podeli vest:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
За новчане казне и пенале по решењу судова другим ребалансом буџета опредељено 90,5 милиона динара – 40 милиона више од планираног
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING

На почетку заседања, председница Скупштине општине Стана Марковић образложила је да је седница по хитном поступку сазвана због одлуке о просечним ценама непокретности по квадратном метру, разрешења и именовања директора Дома здравља и измене и допуне статута Дома културе. Ништа у томе нема хитно, оценили су одборници опозиције и да нису имали времена да се припреме за седницу, јер им је материјал стигао у суботу.

Председница скупштине је пре расправе о тачкама дневног реда саопштила да је за новог шефа одборничке групе Демократске партије Санџака именован Рахим Ровчанин, а за његовог заменика Елвир Бањица, што је са неодобравањем прихватио досадашњи шеф Бахрија Бегановић. Председница Марковић указала је да она нема ингеренција при избору шефова одборничких група и да Бегановић мора да све своје недоумице реши унутар странке.

Прва тачка о којој се расправљало била је одлука о просечним ценама квадратног метра на непокретности на основу којих је у овој години утврђена основица пореза на имовину на непокретности које се налазе у најопремљенијој зони општине за пореске обвезнике који не воде књиге, односно коефицијентима за утврђивање овог пореза. Предлози одлука не садрже никаве новине, али је законска обавеза да се оне усвоје. Замерке опозиције односиле су се на штур и бирократки језик којима су одлуке образложене и било је предлога да се снизе цене због пада еконосмке моћи грађана. Испред предлагача одлуку је образложио руководилац одељења локалне пореске администрације Далмир Козица и рекао да одлука мора бити бирократска и да они нису ту да пишу литерарне радове. У целој тој причи оштећени су грађани, рекао је он, јер је привреда повлашћена за 20 одсто на уштрб свих грађана.

Друга и трећа тачка дневног реда које су се тицале другог ребаланса буџета, као и о извештаја о остваривању буџетских прихода и расхода за девет месеци ове године, су обједињење. Опет се, као и претходних година, показало да су планирана средства за новчане казне и пенале по решењу судова недовољна. Наиме, другим ребалансом за ову ставку опредељено је 90 и по милиона динара, 40 милиона више од планираног.

Нешто мање од половине средстава није утрошено за санацију и поправку постојећег пута Коловрат – Сељашница. Планирано је нешто више од 13 и по милиона динара, потрошено само 44 одсто. Шеф одборничке групе СДП-а Есад Хоџић имао је замерке на целу процедуру и јавну набавку када је у питању спровођење радова на овој деоници пута.

На седници се расправљало и измени и допуни  Статута Дома културе. Допуне се односе на то да ће у случају спречености и одсутности директора он моћи да има овлашћено лице које ће заступати и представљати установу.

На седници је разрешен и поново именован на одређено време вршилац дужности Дома здравља доктор Сеад Поровић.

Ускоро видео прилог

 За новчане казне и пенале по решењу судова другим ребалансом буџета опредељено 90,5 милиона динара – 40 милиона више од планираног 

Izvor: Forum Info Prijepolje
Forum Info Prijepolje

MARKETING

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

POVEZANE VESTI

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Grad Prijepolje

Grad Prijepolje se nalazi u jugozapadnom delu Srbije na tromeđi Bosne...

Prijepolje kroz vrijeme

To je u stara vremena bio veliki šeher. Kad je Osvajač...

Istorija Prijepolja

Na prostoru Prijepolja postoje ostaci ljudskog stanovanja još iz praistorijskog oba...

Kulturno istorijski spomenici

Ibrahim – pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju. Prvi put...

Most sultana Mehmeda Fatiha

Prvi pomeni mosta na Limu datiraju kada i o Prijepolju, jer...

Kanjon Mileševke

Klisure reka Lima i Mileševke, koja se uliva u Lim kod...

Reka Lim

Reka Lim Prijepolje jedna od najlepših reka Srbije. Izvire iz Plavskog...

Sahat Kula

Sahat-kula u Prijepolju je izgrađena u 16. veku. Prepoznatljiva je kao...

Ibrahim – pašina džamija

Ibrahim-pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju, prvi put se pominje...

Manastir Mileševa

Manastir Mileševa je srpski srednjovekovni manastir. Nalazi se na šestom kilometru...

Sopotnica

Sopotnica se nalazi u jugozapadnom delu Srbije, nedaleko od Prijepolja, na...

Kuća Jusufagića

Kuća Jusufagića predstavlja tipičnu begovsku kuću ovih prostora. Građena je na...

Park narodnih heroja

Park pored reke Mileševke u Vakufu, nazvan je Park narodnih heroja...

Rimska nekropola Kolovrat

Kolovrat je naselje i nekropola na ušću Seljašnice u Lim, kod...

Kompleks “Boško Buha”

Memorijalni kompleks „Boško Buha“ se nalazi u selu Jabuka, kod Prijepolja...

Prijepolje na društvenim mrežama

MARKETING
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING