Za porodicu u biblioteci

U izuzetno prijatnom prostoru Biblioteke organizovana su celodnevna druženja sa učenicima osnovnih škola, a besplatna porodična članska karta je za porodične posete biblioteci tokom Dečje nedelje. Izložbom knjiga Biblioteka je omogućila najmlađim čitaocima da se bolje upoznaju sa autorima i ilustratorima brojnih vrlo primamljivih knjiga namenjenih deci. Učenici nižih razreda sa bibliotekerima i učiteljicama uradili su panoe na temu „Jesen u mojoj porodici“, dok su srednjškolci iskazali svoje viđenje porodice, odnosno koliko su njihove porodice daleko od porodice kakvu bi želeli. Organizovana je i pričaonica za decu koja imaju razvojne smetnje. Pošto je prijepoljska Biblioteka prva u državi imala Infobus, odnosno pokretni informatički i bibliotečki centar, Dečja nedelja je iskorištena da se posete seoske škole pod geslom „Prvi put u Infobusu“.

Dečja nedelja je poslužila i kao povod za početak ovogodišnjeg okupljanja učenika osnovnih škola u Malu školu novinarstva „Žur za žurnalce“ koju u saradnji sa Bibliotekom vodi novinar Indira Hadžagić Duraković već petu godinu, a rezultat rada su tekstovi najmlađih novinara od kojih nastaju male novine „Žurnalac“ za decu i roditelje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.