Žabljak: Bitka za Ivaninu ruku

Ivana Obradović (30) iz Bajine Bašte, koja je u utorak ujutro, nešto posle šest časova, zadobila teške povrede u saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila na petom kilometru puta Žabljak – Šavnik, transportovana je u utorak u 13 časova bolničkim kolima iz pljevaljske bolnice do susednog Prijepolja, odakle je helikopterom transportovana u Urgentni centar Srbije u Beogradu.

Njoj će u Urgentnom centru Srbije pokušati da mikrohirurškim zahvatom presade desnu ruku, koja je prilikom udesa amputirana do ispod ramena.

Prema rečima Zorana Tabaša, direktora Opšte bolnice u Pljevljima, stanje pacijentkinje Obradović, koja je u pljevaljsku bolnicu u utorak oko 7.30 dovezena u kritičnom stanju, stabilno je i nije životno ugrožena.

– Posle udesa na Žabljaku, pacijentkinja Obradović dovezena je u teškom stanju životne ugroženosti zbog obilnog krvarenja i praktično desna ruka je bila amputirana skroz do ispod ramena. Mi smo tu odmah napravili reviziju povrede, zaustavili krvarenje, uključili adekvatnu infuzionu terapiju i izvršili transfuziju krvi. Posle hirurške obrade i primljene terapije, uspeli smo dosta dobro da povratimo pacijentkinju koja je kod nas došla bez pulsa i pritiska – kazao je u utorak doktor Zoran Tabaš, naglasivši da je pacijentkinja dosta dobro, stabilna i nije životno ugrožena i da je pored navednih povreda u udesu zadobila i ozlede desnog temena glave.

Doktor Tabaš je rekao da postoje šanse da se spase desna ruka.

– Meka tkiva su dosta ugrožena, nije to da je ruka presečena nekim oštrim predmetom i to predstavlja problem, ali postoji šansa da se u Beogradu mikrohirurški presadi – objasnio je Tabaš.

U saobraćajnoj nesreći na putu Žabljak – Šavnik lakše povrede zadobili su Ivanin brat Srđan (24) i njihova saputnica i sugrađanka Nevena Veselinović (26).

Svi povređeni nalazili su se u vozilu marke „fijat“ registarskih oznaka UE 014 JJ, kojim je upravljao Srđan Obradović.

Foto Vijesti

Do nezgode je došlo iz još neutvrđenih razloga. Vozilo je na suvom i preglednom putu prešlo na levu stranu i udarilo odbojnu gredu. Tu se nije zaustavilo već je deo od odbojne šine probio haubu, šoferšajbnu, pritom prošavši kroz unutrašnjost i zadnje staklo. Najverovatnije je odbojna šina nanela Ivani teške povrede amputiravši joj desnu ruku ispod ramena.

Očevici su na licu mesta zatekli jeziv prizor potpuno uništenog auta, kroz koje je celom dužinom prošla odbojna šina, polomljena stakla i razbacane stvari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.