Zahvalnice donatorima pribojskog zdravstva

U pribojskom Domu zdravlja organizovana je prigodna svečanost na kojoj su uručene zahvalnice donatorima koji su, za vreme vanrednog stanja, u vidu medicinske i zaštitne opreme pomogli pribojsko zdravstvo u borbi protiv korona virusa.

Uručene zahvalnice donatorima zdravstvenih ustanova u Priboju, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

U ime bolnice i Doma zdravlja, kao i zaposlenih u tamošnjem zdravstvu i pacijenata, donatorima su se zahvalili direktori ovih zdravstvenih ustanova, doktori Peđa Terzić i Vladimir Milinković,  ističući da zahvaljujuci donacijama pribojsko zdravstvo raspolaže svom potrebnom opremom i da je spremno ukoliko dođe do novog talasa epidemije.

– Pomažući zdravstvu, pomažemo sebi i svim građanima Priboja – istakao je ispred donatora Momir Spajić, vlasnik firme Kompa teks.

Zbog izuzetnog doprinosa pribojskom zdravstvu i donacija u vidu zaštitne i medicinske opreme, zahvalnice su uručene privatnim preduzetnicima Momiru Spajiću i  Muameru Hasanagiću, predstavnicima firmi Cincović doo, Poliester komponente i Poliester grupi doo, Predragu Peđi Batasu, porodici Gudurić iz Priboja kao i sportisti Aleksandru Prijovicu, medicinskom radniku iz Prijepolja Milovanu Milićeviću, narodnom poslaniku Krstu Janjuseviću i opstini Priboj.

– Osnovna dužnost opštine Priboj je da pomogne koliko može zdravstvu da bi se obezbedila maksimalna zdravstvena zaštita njenih građana – istakao je zamenik predsednika opštine Priboj, Saša Vasilić i dodao da ce opština i ubuduće preko Vladine Kancelarije za javna ulaganja nastaviti da ulaze u obnovu pribojsku zdravstva.

– Trenutno se radi projektno tehnička dokumentacija za potpunu rekontrukciju Opšte bolnice Priboj i Doma zdravlja, sa toplanom koja će umesto mazuta koristiti biomasu i grejati ova dva objekta, za koju se nadam da će biti gotova za dva do tri meseca. Posle tehničke kontrole dokumentacije od strane Kancelarije za javna ulaganja i odobrenja resornog ministarstva, pristupićemo radovima. Za godinu i po do dve imaćemo potpuno rekonstruisanu Opštu bolnicu i Dom zdravlja Priboj na način na koji su i rekonstruisane škole u novom delu grada – zaključio je Vasilić.

PP Media

The post Zahvalnice donatorima pribojskog zdravstva appeared first on PPmedia.

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Prethodni PU Prijepolje dobija 45 novih policajaca

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.