Zapadna Srbija destinacija sa stalnim porastom turističkih poseta i noćenja

Podeli vest:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Zapadna Srbija destinacija sa stalnim porastom turističkih poseta i noćenja
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING

Zlatar/Zlatibor/Nova Varoš – Turistička organizacija regije Zapadna Srbija uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomumikacija organizovala je treću Turističku konferenciju Zapadna Srbija, koja se održava ove godine u hotelu Panorama na Zlataru.

Hotel Panorama, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Nakon uspešno organizovane dve konferencije na Zlatiboru i Tari, namera je da se okupi turistička struka kako bi se sumirali godišnji rezultati, kao i da se predstave dalji planovi za razvoj turizma, ne samo regije Zapadna Srbija kao jedne od najprosperitetnijih turističkih regija, već i cele Srbije.

Treća turistička konferencija regije zapadna Srbija, foto: A.Rovčanin

“Ove godine fokus konferencije je na upravljanju turističkom destinacijom i razvoju turističkih proizvoda, a novina je da će biti predočeni i primeri dobre prakse i iz inostranstva”, kazao je direktor TO Regija Zapadna Srbija Miroslav Rađen.

Rađen je kazao da ovoj konferenciji prisustvuju predstavnici Istarske razvojne agencije, Turističke zajednice Umag, kao i kolege iz Crne Gore. Predviđeno je i predavanje gosta iz Švedske koje će biti zanimljivo za sve turističke radnike.

Labović: Turistčka 2019. oborila sve rekorde, nastavljamo jačim intenzitetom sledeće godine

Direktorka TO Srbija, Marija Labović, foto: A.Rovčanin

Кonferenciji je danas prisustvovala i direktorka TO Srbija Marija Labović, koja je istakla da na osnovu rezultata zaključno sa oktobrom mesecom 2019. godine sa sigurnošću može da se kaže da je u odnosu na isti period prošle godine zabeležen dalji rast turističkih dolazaka i noćenja u Srbiji.

“Možemo da zaključimo da će 2019. biti nova rekordna godina kada su rezultati u turizmu u pitanju. To je za nas jako važno, za našu zemlju, ali nas to obavezuje da treba da nastavimo još efikasnije i u 2020. godini. Tu mislim na sve činioce u turizmu od pružaoca usluga do institucija koje se bave promocijom svih destinacija kako bi privukli još veći broj turista, odnosno da što duže ostanu u Srbiji i i imaju veću potrošnju”, naglasila je Labović.

Ona je kazala da je Zapadna Srbija jako važna za turizam Srbije, naročito kada se govori o bogatstvu turističke ponude koju ova regija ima ali i po rezultatima koje ostvaruje svake godine kada je broj turističkih dolazaka i noćenja u pitanju.

“Saradnja TO Regija Zapadna Srbija sa to Srbije je jako dobra što je veoma bitno, da postoji sinergija, jer zajedničkim ulaganjima postižemo bolje rezultate, tako i naš glas može dalje da se čuje”, mišljenja je Labović.

Direktorka TO Srbije je kazala da će sledeće godine fokus biti na promociji kulturno – istorijskog nasleđa koje se prožima kroz većinu turističkih proizvoda koje Srbija ima, a ideja se bazira na avanturama duha jer je to poslednja brošura koju je TO Srbije objavila a koja se upravo bavi kulturno – istorijskim nasleđem.

“Planiramo da tu temu dodatno razradimo kako bismo je protkali kroz sve sezone i kroz turističke proizvode koji nisu samo isključivo vezani za kulturno – istorijsko nasleđe”, precizirala je Labović.

Ona je podsetila da činjenica da je oko 100 hiljada turističkih vaučera podeljeno mnogo pre roka pokazuje koliko je veliko interesovanje, i najavila da je plan da se i u 2020. godini nastavi sa ovim aktivnostima, jer kako je rekla doprinosi da se produži boravak domaćih turista na destinaciji, ali i da se još veći broj domaćih turista odluči da svoj odmor provede u Srbiji.

Pucarević: Zlatar od zaboravljene do top turističke destinacije

Direktor TO Zlatar Branko Pucarević je istakao da je velika odgovornost biti domaćin ovakvom skupu posebno kada se ima u vidu da je planina Zlatar dugo godina bila zaboravljena turistička destinacija.

“Međutim ta ružna statistika se promenila, pa samo u ovoj godini imamo izgrađenih preko 120 apartmana, novi hoteli, pešačke staze, a sve to uz pomoć resornog ministarstva i TO Srbije. Uspeli smo da vratimo Zlatar na turističku mapu Srbije, a 2019. godina biće rekordna sa preko 120 hiljada ostvarenih noćenja”, kazao je Pucarević.

On je istakao da je prva asocijacija na Zlatar Specijalni rezervat prirode Uvac i kralj nebeskih visina beloglavi sup, ali i zlatarski sir, pita od heljde, ali pre svega ono čime se cela Srbija ponosi a to je gostoprimstvo.

GZS i PP Media

The post Zapadna Srbija destinacija sa stalnim porastom turističkih poseta i noćenja appeared first on PPmedia.

MARKETING

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

POVEZANE VESTI

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Grad Prijepolje

Grad Prijepolje se nalazi u jugozapadnom delu Srbije na tromeđi Bosne...

Prijepolje kroz vrijeme

To je u stara vremena bio veliki šeher. Kad je Osvajač...

Istorija Prijepolja

Na prostoru Prijepolja postoje ostaci ljudskog stanovanja još iz praistorijskog oba...

Kulturno istorijski spomenici

Ibrahim – pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju. Prvi put...

Most sultana Mehmeda Fatiha

Prvi pomeni mosta na Limu datiraju kada i o Prijepolju, jer...

Kanjon Mileševke

Klisure reka Lima i Mileševke, koja se uliva u Lim kod...

Reka Lim

Reka Lim Prijepolje jedna od najlepših reka Srbije. Izvire iz Plavskog...

Sahat Kula

Sahat-kula u Prijepolju je izgrađena u 16. veku. Prepoznatljiva je kao...

Ibrahim – pašina džamija

Ibrahim-pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju, prvi put se pominje...

Manastir Mileševa

Manastir Mileševa je srpski srednjovekovni manastir. Nalazi se na šestom kilometru...

Sopotnica

Sopotnica se nalazi u jugozapadnom delu Srbije, nedaleko od Prijepolja, na...

Kuća Jusufagića

Kuća Jusufagića predstavlja tipičnu begovsku kuću ovih prostora. Građena je na...

Park narodnih heroja

Park pored reke Mileševke u Vakufu, nazvan je Park narodnih heroja...

Rimska nekropola Kolovrat

Kolovrat je naselje i nekropola na ušću Seljašnice u Lim, kod...

Kompleks “Boško Buha”

Memorijalni kompleks „Boško Buha“ se nalazi u selu Jabuka, kod Prijepolja...

Prijepolje na društvenim mrežama

MARKETING
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING