Završena informatička obuka žena u pribojskim selima

Podeli vest:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Završena informatička obuka žena u pribojskim selima
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING

Udruženje žena „Sačuvajmo selo” iz Priboja je konkurisala kod Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija na konkursu za projekat „Moj prozor u svet” koji je prošao sa milion dinara. U okviru toga obavljena je obuka 32 žene iz četiri seoske mesne zajednice u Priboju. Кupljeno je šest lap topova koje su one koristile, foto aparat, projektori i sve ono što je bilo potrebno za prezentaciju njihovih proizvoda.

Okončana iformatička obuka žena u pribojskim selima, foto: Rina A.Rovčanin

Obuke su vršene u domaćinstvima samih žena, kako one ne bi morale da dolaze u grad i tako gubile na vremenu. Uspešno su završile osnovnu IT obuku i upoznale se sa osnovnim oficijalnim paketom, radu na računaru putem interneta, na svim aplikacijama i prezentacijama na Power pointu koje su danas i predstavile.

Danas je održana završna konferencija kojoj je prisustvovala državna sekretarka Tatjana Matić iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija a imajući u vidu da je ovo jedan od dva najbolje ocenjena projekta među osam koji su rađeni u Srbiji preko ovog ministarstva.

Zamenik predsednika opštine Priboj Saša Vasilić i državna sekretarka Tatjana Matić iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, foto: RINA A.Rovčanin

„Mi smo podržali projekat Sačuvajmo selo sa milion dinara na našem konkursu. On je bio najuspešniji a razlog leži u činjenici da ovde imamo jednu vrlo dobru nevaldinu organizaciju koja okuplja žene poljoprivrednice. Smatramo da je ovaj način okupljanja i rada ono što je neophodno ne samo kao podrška razvoju ruralne sredini u Republici Srbiji već i ekonomskog osnaživanja žena u zajednicama. Ovaj pribojski kraj i žene su pokazale koliko im intelektualne veštine pomažu u tome da svoje proizvode mogu da prezentuju na različitom internet tržištu. Za kraj godine planiramo da realizujemo još jedan projekat u saradnji sa ovom nevaldinom organizacijom u Priboju ali i sa lokalnom samoupravom. Sledeći korak je formiranje ženske zadruge i nešto čemu ćemo mi kao resorno ministarstvo dati podršku”, rekla je Matić.

Zamenik predsednika opštine Priboj Saša Vasilić zahvalio se državnoj sekretarci i resornom ministarstvu na pomoći Udruženju žena.

„Ovo je samo jedan od vidova pomoći koje je resorno ministarstvo pružilo opštini Priboj, a naš cilj je da što više sredstava povučemo da bi imali još primera dobre prakse. Mi u lokalnoj samoupravi želimo da podržimo ovakav vid udruživanja građana. U politici imate jedan negativan stav prema nevladinom sektoru, ali Udruženje žena Sačuvajmo selo upravo je i na ovaj način pokazalo šta je pravi nevladin sektor. On je okrenut pomoći građanima i ne libe se da potraže pomoć od države i društva, od finansijskih institucija koje mogu da im pomognu da bi napravili najbolje za svoje građane na terenu. To je naš zajednički cilj, da naši građani mogu da žive bolje”, rekao je Vasilić.

Foto Rina A.Rovčanin

On je dodao da se svih godina trude da kroz budžetska sredstva pomognu, i da će tako i nastaviti jer su svi projekti Udruženja žena „Sačuvajmo selo” izvanredni i da daju dobre rezultate.

Predsednica Udruženja žena „Sačuvajmo selo” Malina Stanojević objasnila je da je projekat podrazumevao informatičku obuku seoskih žena, a prezentacijom svojih domaćinstava pokazale su da su obalst savladale veoma dobro. Prema njenim rečima obuka je trajala šest meseci.

Rina i PP Media

The post Završena informatička obuka žena u pribojskim selima appeared first on PPmedia.

MARKETING

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

POVEZANE VESTI

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Grad Prijepolje

Grad Prijepolje se nalazi u jugozapadnom delu Srbije na tromeđi Bosne...

Prijepolje kroz vrijeme

To je u stara vremena bio veliki šeher. Kad je Osvajač...

Istorija Prijepolja

Na prostoru Prijepolja postoje ostaci ljudskog stanovanja još iz praistorijskog oba...

Kulturno istorijski spomenici

Ibrahim – pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju. Prvi put...

Most sultana Mehmeda Fatiha

Prvi pomeni mosta na Limu datiraju kada i o Prijepolju, jer...

Kanjon Mileševke

Klisure reka Lima i Mileševke, koja se uliva u Lim kod...

Reka Lim

Reka Lim Prijepolje jedna od najlepših reka Srbije. Izvire iz Plavskog...

Sahat Kula

Sahat-kula u Prijepolju je izgrađena u 16. veku. Prepoznatljiva je kao...

Ibrahim – pašina džamija

Ibrahim-pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju, prvi put se pominje...

Manastir Mileševa

Manastir Mileševa je srpski srednjovekovni manastir. Nalazi se na šestom kilometru...

Sopotnica

Sopotnica se nalazi u jugozapadnom delu Srbije, nedaleko od Prijepolja, na...

Kuća Jusufagića

Kuća Jusufagića predstavlja tipičnu begovsku kuću ovih prostora. Građena je na...

Park narodnih heroja

Park pored reke Mileševke u Vakufu, nazvan je Park narodnih heroja...

Rimska nekropola Kolovrat

Kolovrat je naselje i nekropola na ušću Seljašnice u Lim, kod...

Kompleks “Boško Buha”

Memorijalni kompleks „Boško Buha“ se nalazi u selu Jabuka, kod Prijepolja...

Prijepolje na društvenim mrežama

MARKETING
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING