Hrabra mama: Rodila blizance na auto-putu, a zatim oživela bebu koja nije disala

Linet Hejls iz Mesta Sendi u američkoj saveznoj državi Juti u nedelju ujutro je istovremeno postala majka i superheroj. Ne samo da se porodila kraj sablasno pustog puta kroz pustinju i na svet donela zdrave muške blizance, već je i veštačkim disanjem spasla život jednoj od beba koja u trenutku rođenja nije disala.

Pošto joj je termin bio tek u avgustu, Hejlsova je sa prijateljicom kolima krenula u Nevadu, ali porođaj je neočekivano započeo na sred druma kroz pustinju na kome je saobraćaj u principu redak.

 

Prijateljica je htela da je odveze do bolnice, ali za to nije bilo vremena. Dok je prijateljica zvala policiju i hitnu pomoć, Linet je rodila prvu bebu, dečaka nazvanog Džej Džej, ali on nije disao, pa je odmah počela da mu daje veštačko disanje. U međuvremenu su stigli i policajci koji su nastavili sa veštačkim disanjem, jer je majka ponovo osetila kontrakcije i ubrzo rodila još jednog dečaka, kog je nazvala Ej Džej.

 

 

Dok mu se rađao brat, prvi dečak je počeo da diše i oglasio se zdravim plačem. Majka i dve bebe, zdrave i u dobrom stanju, ali obe lakše od 2 kilograma, hitno su prevezeni u bolnicu. Prema izveštaju o srećnom događaju koji jeobjavio TV kanal FOX13, bebe su dobro i lepo napreduju, mada će najverovatnije morati da ostanu u bolnici do avgusta.


VIDEO Hrabra mama po prijemu u bolnicu:

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.