Naučnici potvrdili: Crvena haljina šalje poruku "Želim seks"

Ako želite da zavedete muškarca, to ćete najlakše učiniti u crvenoj haljini, pokazuju istraživanja. Naučnici su utvrdili da crvena boja zaista šalje poruku da osoba koja je nosi želi seks.

Rezultati istraživanja pokazuju da žene u ovulaciji najčešće nose odeću crvene boje, kako bi privukle partnera i navele ga na seks.

 

Nije tačno utvrđeno zašto muškarci smatraju da je crveno seksi, ali pretpostavlja se da ona budi „životinjske instinkte“ u njima.

 

– Fascinantno je što nešto tako sveprisutno i svakodnevno kao što su boje, može da utiče na našu psihu i ponašanje – istakao je profesor psihologije Endrju Eliot.

 

Kanadski istraživači su zamolili 124 žene obučene u različite boje da im kažu koliko je dana prošlo od njihove poslednje menstruacije. Ispostavilo se da dame u plodnim danima najradije nose nešto crveno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.