Posetite ostrvo sa najlepšim plažama Mediterana i uštedite 107 evra

Plaža Navagio, simbol grčkog ostrva Zakintos, poznata je mala rajska uvala sa zlatnim sitnim peskom i nasukanim starim brodom. Okružuju je visoke stene, a voda je kristalno plava i čista. Portal Superodmor.rs pruža vam mogućnost da i sami posetite ovu rajsku uvalu i pri tom uštedite čak 107 evra.

Ukoliko danas na portalu Superodmor.rs rezervišete aranžman za 13. avgust u vili Maria, 10 noćenja i autobuski prevoz platićete 229 evra, umesto redovne cene aranžmana od 336 evra. Ostrvo je zeleno, jednim delom od maslinjaka, vinograda i limunovog drveća, jednim delom od voćnjaka i žitarica, kao i brojnih šuma koje se spuštaju sve do mora. Ime je dobilo po sinu čuvenog Dardanusa koji je prema grčkoj mitologiji bio Zevsov sin.

Zakintos je ostrvo sa prelepim plažama, a obavezno treba posetiti prelepo mesto  Keri, sa čijeg svetionika se pruža jedinstveni pogled na bele stene koje se izdižu iz mora. Mesto Tragaki ima divne peščane plaže, kristalno more i zelenilo maslinjaka, bašti i vinograda, a svakako obiđite i plažu Agios Nikolaos, Krioneri, Makris Gialos, Zigia u malom zalivu, čija je voda lekovita jer sadrži dosta sumpora, kao i plažu u mestu Alikes, ili nešto mirniju Alikanas. Selo Kipseli takođe ima nekoliko lepih plaža koje su dosta posećene. Na jugiostočnoj obali ostrva je grad Argasi, jedno od najvećih odmarališta na Zakintosu, a tu je i plaža Porto Zoro, poznata po dvema stenama i Banana, duga i lepo uređena plaža koja ima kristalno plavu i plitku vodu. Najlepšom plažom na Zakontosu smatra se peščana plaža Porto Roma. 

Na Zakintosu morate posetiti zaliv Laganas i slikovito ostrvce Maratonisi, gde se gnezde caretta caretta kornjače. Ljubitelji istorije i kulture bi mogli da posete Vizantijski muzej u Zanteu, ili da odu do mesta Bohali gde su Venecijanski zamak i Nautički muzej. Manastir Agios Joanes Prodromos se nalazi u prelepoj prirodi okružen ozelenelim brdima. Ostrvo poseduje veliku Venecijansku tvrđavu koja se, prema pisanim izvorima, nalazi na mestu gde je nekada bio antički akropolj. Ronjenje je jedna od glavnih zabava na Zakintosu, jer ova oblast važi za najlepšu i najpogodniju oblast za ronjenje na čitavom Mediteranu. Više informacija o putovanju pročitajte ovde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.