Posetite ostrvo sa najlepšim plažama Mediterana i uštedite 107 evra

Podeli vest:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Posetite ostrvo sa najlepšim plažama Mediterana i uštedite 107 evra
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING

Plaža Navagio, simbol grčkog ostrva Zakintos, poznata je mala rajska uvala sa zlatnim sitnim peskom i nasukanim starim brodom. Okružuju je visoke stene, a voda je kristalno plava i čista. Portal Superodmor.rs pruža vam mogućnost da i sami posetite ovu rajsku uvalu i pri tom uštedite čak 107 evra.

Ukoliko danas na portalu Superodmor.rs rezervišete aranžman za 13. avgust u vili Maria, 10 noćenja i autobuski prevoz platićete 229 evra, umesto redovne cene aranžmana od 336 evra. Ostrvo je zeleno, jednim delom od maslinjaka, vinograda i limunovog drveća, jednim delom od voćnjaka i žitarica, kao i brojnih šuma koje se spuštaju sve do mora. Ime je dobilo po sinu čuvenog Dardanusa koji je prema grčkoj mitologiji bio Zevsov sin.

Zakintos je ostrvo sa prelepim plažama, a obavezno treba posetiti prelepo mesto  Keri, sa čijeg svetionika se pruža jedinstveni pogled na bele stene koje se izdižu iz mora. Mesto Tragaki ima divne peščane plaže, kristalno more i zelenilo maslinjaka, bašti i vinograda, a svakako obiđite i plažu Agios Nikolaos, Krioneri, Makris Gialos, Zigia u malom zalivu, čija je voda lekovita jer sadrži dosta sumpora, kao i plažu u mestu Alikes, ili nešto mirniju Alikanas. Selo Kipseli takođe ima nekoliko lepih plaža koje su dosta posećene. Na jugiostočnoj obali ostrva je grad Argasi, jedno od najvećih odmarališta na Zakintosu, a tu je i plaža Porto Zoro, poznata po dvema stenama i Banana, duga i lepo uređena plaža koja ima kristalno plavu i plitku vodu. Najlepšom plažom na Zakontosu smatra se peščana plaža Porto Roma. 

Na Zakintosu morate posetiti zaliv Laganas i slikovito ostrvce Maratonisi, gde se gnezde caretta caretta kornjače. Ljubitelji istorije i kulture bi mogli da posete Vizantijski muzej u Zanteu, ili da odu do mesta Bohali gde su Venecijanski zamak i Nautički muzej. Manastir Agios Joanes Prodromos se nalazi u prelepoj prirodi okružen ozelenelim brdima. Ostrvo poseduje veliku Venecijansku tvrđavu koja se, prema pisanim izvorima, nalazi na mestu gde je nekada bio antički akropolj. Ronjenje je jedna od glavnih zabava na Zakintosu, jer ova oblast važi za najlepšu i najpogodniju oblast za ronjenje na čitavom Mediteranu. Više informacija o putovanju pročitajte ovde.

MARKETING

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

POVEZANE VESTI

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Grad Prijepolje

Grad Prijepolje se nalazi u jugozapadnom delu Srbije na tromeđi Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.
Pročitaj više

Most sultana Mehmeda Fatiha

Prvi pomeni mosta na Limu datiraju kada i o Prijepolju, jer se sa njegove lijeve obale morao preći most pa doći u Prijepolje.
Pročitaj više

Kanjon Mileševke

Klisure reka Lima i Mileševke, koja se uliva u Lim kod Prijepolja, nalaze se u jugozapadnoj Srbiji.
Pročitaj više

Kompleks “Boško Buha”

Memorijalni kompleks „Boško Buha“ se nalazi u selu Jabuka, kod Prijepolja i posvećen je pionirima i omladincima.
Pročitaj više

Reka Lim

Reka Lim Prijepolje jedna od najlepših reka Srbije. Izvire iz Plavskog jezera i teče dužinom od 174 kilometra.
Pročitaj više

Park narodnih heroja

Park pored reke Mileševke u Vakufu, nazvan je Park narodnih heroja jer je u njemu postavljena bista četvorice heroja.
Pročitaj više

Rimska nekropola Kolovrat

Kolovrat je naselje i nekropola na ušću Seljašnice u Lim, kod današnjeg Prijepolja, Srbija.
Pročitaj više

Istorija Prijepolja

Na prostoru Prijepolja postoje ostaci ljudskog stanovanja još iz praistorijskog oba pa sve do današnjih dana.
Pročitaj više

Kulturno istorijski spomenici

Ibrahim – pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju. Prvi put se pominje u „Putopisu“ Evlije Čelebije.
Pročitaj više

Sahat Kula

Sahat-kula u Prijepolju je izgrađena u 16. veku. Prepoznatljiva je kao jedan od simbola Prijepolja.
Pročitaj više

Aco Pejović

Aco Pejović (Prijepolje, 18. april 1972) je pop pevač. Odrastao je u malom naselju Kolovrat sa braćom Predragom i Radojicom. Priznao je da su poput mnogih dečaka bili nestašni i da su svako leto čekali da se kupaju na Limu i prave brane.
Pročitaj više

Manastir Mileševa

Manastir Mileševa je srpski srednjovekovni manastir. Nalazi se na šestom kilometru od Prijepolja na reci Mileševci.
Pročitaj više

Ibrahim – pašina džamija

Ibrahim-pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju, prvi put se pominje u Putopisu Evlije Čelebije iz 1664. godine.
Pročitaj više

Sopotnica

Sopotnica se nalazi u jugozapadnom delu Srbije, nedaleko od Prijepolja, na planini Jadovnik.
Pročitaj više

Kuća Jusufagića

Kuća Jusufagića predstavlja tipičnu begovsku kuću ovih prostora. Građena je na brežuljku iznad centra grada.
Pročitaj više

Stećci u Hrtima

Stećci u selu Hrta, kao redak primer srednjovekovnog groblja čija su nadgrobna obeležja.
Pročitaj više

Dženan Lončarević

Dženan Lončarević (Prijepolje, 10. april 1975) je pop pevač. Muzičku karijeru započeo je po lokalnim kafićima i klubovima, a javnost ga je upoznala kada su snimci njegovih nastupa počeli da se šire po internetu.
Pročitaj više

Vlade Divac

Vlade Divac (Prijepolje, 3. februar 1968) je proslavljeni bivši jugoslovenski i srpski košarkaš. Od 2009. godine je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije. Vlade Divac je trenirao košarku od malena u rodnom Prijepolju.
Pročitaj više

Nemanja Petrić

Nemanja Petrić (Prijepolje, 28. jul 1987) je srpski odbojkaš. Visok je 202 cm i igra na poziciji primača servisa u ruskoj ekipi Belogorje. Početak Petrićeve profesionalne karijere usko je povezan sa Igorom Kolakovićem.
Pročitaj više

Nadir Dacić

Nadir Dacić (Prijepolje, 4. januar 1969) iz Cetanovića, od oca Hafiza i majke Safe, rođene Batkić. U rodnome mjestu završio je osnovnu školu, Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu. Fakultet za islamske studije u Novom Pazaru.
Pročitaj više
MARKETING

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2024. Sva prava zadržana.